Profesorii hunedoreni au fost asteptați la examenul de DEFINITIVAT

definitivat_2015_subiecte_bareme_30196c9f47                    Ziua de joi ,9 iulie, a fost mult așteptată de profesorii hunedoreni .167 de profesori din județ au fost asteptați in sala de examen pentru susținerea definitivării în invățământ la 37 de discipline .

Examenul a avut loc la „Colegiul National Sportiv Cetate Deva ” și a durat 4 ore .

Nota minimă pe care dascălii trebuie să o obțina pentru a promova este 8.  Rezultatele obținute vor fi afișate in 14 iulie și tot in aceeași zi dar și în 15 iulie se pot depune contestațiile .Profesorii vor afla rezultatele finale abia în 18 iulie.

Se pare că pentru unii profesori examenul de definitivat a fost   „mumă ” , iar pentru altii ” ciumă „. La fel ca la orice alt examen și profesorii au fost supravegheați video și nu au avut voie să intre în sală cu telefonul mobil sau alte mijloace de comunicare , pentru că riscau sa fie eliminați din examen.

Profesorii au dreptul sa susțină examenul de definitivat de 3 ori, într-un interval de maximum 5 ani. Cei care pică definitivatul nu pot fi angajați în învățământ pe perioada nedeterminata – ci doar ca profesori debutanți.

Promovarea acestuia reprezintă o garanție a locului de muncă și se adresează cadrelor din invățământul preuniversitar care, au cel puțin un an vechime la catedră.

După definitivat, evoluția în cariera se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I.

Calendar:

  • 9 iulie 2015: Susținerea probei scrise
  • 14 iulie 2015: Afișarea rezultatelor
  • 14 – 15 iulie 2015: Înregistrarea contestațiilor și transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestații
  • 16 – 17 iulie 2015: Soluționarea contestațiilor
  • 18 iulie 2015: Afișarea rezultatelor finale
  • 20 – 31 iulie 2015: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
  • pana la 1 septembrie 2015: Eliberarea de către inspectoratele școlare a certificatelor de acordare a definitivării in învățământ.

 

 

[slideshow_deploy id=’13837′]