Oamenii de stiinta avertizeaza – in 15 ani incepe o mini-era glaciara

        Pamantul va intra, peste 15 ani, intr-o mini-era glaciara ce va face ca iernile sa fie foarte geroase si va duce la inghetarea unor rauri precum Tamisa, au avertizat oamenii de stiinta britanici.

A-ERA-GLACIARĂ-1

Cercetatorii de la Universitatea Northumbria au creat un nou model pe baza activitatii Soarelui si spun ca simularea produce „predictii cu o precizie fara precedent, scrie The Telegraph.

Miscarile fluide ale Soarelui, care creeaza cicluri meteo de 11 ani, vor converge de asa natura incat temperaturile vor scadea masiv in cursul anilor 2030.

Activitatea solara va scadea cu 60% in conditiile in care doua valuri fluide solare „se anuleaza reciproc”, a explicat profesorul Valentina Jarkova.

Aceasta a aratat ca rezultatul va fi o situatie similara conditiilor de la sfarsitul secolului XVII.

„In ciclul dintre anii 2030 si 2040 cele doua valuri se oglindesc reciproc – ajung la apogeu in acelasi timp insa in emisfere opuse ale Soarelui (…) Interactiunea lor va fi disruptiva sau se vor anula reciproc. Prezicem ca aceasta situatie va duce la conditiile propice pentru Minimul lui Maunder”, a aratat expertul.

Minimul lui Maunder corespunde unui deficit marcant al numarului de pete solare intre 1645 si 1715, cand Europa si America de Nord s-au confruntat cu ierni foarte reci.

[slideshow_deploy id=’13836′]

Sursa:https://www.bzi.ro/



(Următoarea știre) »