Pus sub urmărire penală de DNA/ Cornel Resmeriţă devine preşedinte de onoare al PSD Lupeni

 

Cornel Resmeriță a devenit preşedinte de onoare al PSD Lupeni. Edilul este suspendat din activitatea administrativă şi s-a retras din cea politică după ce procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală în Dosarul „Gala Bute”.

p

Fiul său, deputatul Cristian Resmeriţă, i-a succedat la conducerea partidului după ce Cornel Resmeriţă s-a retras în condiţiile în care a fost cercetat inclusiv în arest la domiciliu şi tot el este cel care a făcut anunţul, dându-l ca exemplu pe Ion Iliescu, preşedinte de onoare al social – democraţilor la nivel naţional. „Cornel Resmeriţă va fi preşedinte de onoare, fără nicio funcţie,conform statutului. S-a decis să i se acorde această distincţie,să-i spunem, ca o recunoaştere a faptului că ceea ce  suntem acum ca organizaţie i se datorează în proporţie de peste 90%”, a explicat Cristian Resmeriţă.

Primarul municipiului Lupeni este cercetat într-un dosar de corupţie, disjuns de procurorii DNA din celebrul dosar „Gala Bute”, în care a fost deja trimisă în judecată Elena Udrea. Procurorii DNA au declanşat cercetările în cazul lui Resmeriţă după ce acesta ar fi primit „cu dedicaţie” fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului MDRT, condus de Elena Udrea, pe care le-a direcţionat către Termogaz Company, societate controlată de Adrian Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. Primarului suspendat din Lupeni i se impută un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei.

 

 

[slideshow_deploy id=’17450′]