CEH-ul mai are două luni de trăit

                     Liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au confirmat că demisia directorului general, Constantin Jujan, a fost înregistrată de ministrul Energiei. Mai grav este că nimeni nu-şi mai doreşte postul în condiţiile în care Complexul este pe marginea prăpastiei.

nica-petre-21 Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, organismul reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în ciuda promisiunilor politicienilor şi guvernanţilor cum că va fi salvată compania, astăzi, Complexul Energetic Hunedoara este „pe un drum către moarte”. „CEH se află într-o stare de insolvenţă nedeclarată şi specialiştii care cu greu au preluat CEH, au fost puşi în situaţia de a-şi da demisia. Ieri, (n.r. marţi) am asistat şi la demisia directorului general Constantin Jujan, demisie care a fost înregistrată astăzi de ministrul Andrei Gerea. (…) Am încercat să atragem atenţia celor care au guvernat România, că modul în care se conduce Complexul Energetic Hunedoara nu va duce la altceva decât la ceea ce se întâmplă astăzi. Cel mai grav lucru îl reprezintă faptul că nu-şi mai doreşte nimeni să ia frâiele CEH, lăsat să meargă pe un drum către moarte cu bunăvoinţa politicienilor şi guvernanţilor”, a declarat Nica.

Acesta l-a acuzat pe deputatul PSD din Lupeni, Cristian Resmeriţă, de trafic de influenţă prin numirea fostului „general”, Nicolae Drăgoi. „Închidere mineritului din Valea Jiului nu a fost semnată printr-un protocol în 28 mai 2015, cum afirmă unii, ci a fost semnată în anul 2012, când prin traficul de influenţă pe care l-a făcut deputatul Cristian Resmeriţă la nivelul ministerului Economiei, l-a numit în fruntea mineritului pe Drăgoi Nicolae, omul de casă al PSD, care timp de doi ani nu a făcut decât să îngroape Complexul”, a susţinut Petre Nica. Liderul Sindicatului Muntele a atras atenţia că în condiţiile în care CEH-ul nu primeşte ajutorul promis de Guvern, în cel mult 2 luni de zile activitatea se încheie, pentru că nu mai sunt fonduri de salarii şi pentru plata serviciilor şi a furnizorilor.

[slideshow_deploy id=’17217′]