Demisia lui Constantin Jujan, depusă în original la Ministerul Energiei

Este cât se poate de oficial. Demisia lui Constantin Jujan din funcţia de director general al Complexului Energetic Hunedoara a fost depusă, miercuri dimineaţa, şi în original la sediul Ministerului Eneregiei.

jujan

Constantin Jujan şi-a motivat gestul prin faptul că Ministerul Finanţelor întârzie foarte mult semnarea acordului de împrumut pentru CEH, anunţat de Guvern încă din luna mai,  asta deşi situaţia companiei energetice este extrem de critică. „Eu m-am angajat într-o situație foarte dificilă a CEH, aproape dramatică pot să spun, și sunt dezamăgit de modul în care a reacționat Ministerul Finanțelor vizavi de acordarea acestui imprumut”, a declarat Constantin Jujan la scurt timp după anunţarea demisiei din postul de director al Complexului Energetic Hunedoara. Jujan a precizat că nu poate continua singur sau împreună doar cu ministrul Energiei luptă de salvare a CEH, pentru care încă mai există șanse, însă numai dacă se dorește acest lucru. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a încercat să-l determine să se răzgândească, însă directorul general al CEH a precizat că nu crede în „ciorba reincalzita” și că nu există șanse să se revină asupra gestului său, aspect confirmat de depunerea în original a documentului prin care renunţă la mandatul din fruntea complexului.

La jumătatea lunii februarie a acestui an, Consiliul de Administraţie al CEH l-a desemnat pe Constantin Jujan în funcţia de director general al entităţii energetice, postul rămânând vacant după demisia lui Aurel Niculescu.

Constantin Jujan a fost până la acel moment directorul Minei Petrila, aflată pe program de închidere, unitate extractivă unde a fost mutat în mai 2012, cu puţin timp înainte de înfiinţarea CEH. A mai fost director adjunct la Compania Naţională a Huilei, pe vremea când aceasta era condusă de Daniel Surulescu, iar din 2009 a fost numit director general al CNH. De precizat că Jujan a deţinut şi interimatul la conducerea EM Petrila imediat după exploziile din noiembrie 2008, soldate cu moartea a 13 mineri, şi este cel care a condus echipele de salvatori care au recuperat din subteran trupurile ortacilor ucişi de deflagraţii. Este privit drept unul dintre cei mai buni profesionişi din domeniul minier, iar plecarea lui este interpretată de multe persoane drept o confirmare a faptului că la CEH se scrie sfârşitul.

Complexul Energetic Hunedoara cuprinde cele două termocentrale hunedorene, Paroşeni şi Mintia, respectiv cele patru mine viabile – Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni – dar va intra în proces de divizare, procedură aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor încă din luna iunie. Complexul Energetic Hunedoara are 6.500 de angajaţi, majoritatea în industria extractivă.

[slideshow_deploy id=’13836′]

 



« (Știre anterioară)