Persoanele cu handicap grav sau accentuat care dețin mașini nu vor mai plăti deloc impozit auto

                     Indiferent daca autoturismele sunt sau nu adaptate handicapului proprietarului, persoanele cu handicap grav sau accentuat care dețin mașini nu vor plăti impozitul auto, potrivit unui act normativ publicat luni in Monitorul Oficial si care va intra in vigoare peste trei zile, scrie Avocatnet.ro.

download (7)Anterior acestei reglementari, persoanele cu handicap erau obligate sa isi modifice autoturismele pentru a beneficia de aceasta scutire.

Legea nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 518 din 13 iulie 2015 si va intra in vigoare de joi, 16 iulie, la trei zile de la aparitie.

Actul normativ stabileste unele modificari pentru toate persoanele cu handicap care poseda autoturisme sau motociclete.

Concret, conform noilor prevederi, persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor pe care le detin, fara a mai fi nevoite sa le modifice in functie de handicapul de care sufera.

Pana acum, acestea erau obligate prin lege sa adapteze masinile sau motocicletele handicapului locomotor pe care il au, pentru a nu plati impozitul auto.

Persoanele cu handicap, scutite de plata rovinietei, insa doar pentru o masina.

Documentul citat introduce un nou alineat  in lege, prin care stabileste ca persoanele cu handicap sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale (rovinieta) pentru un singur autoturism detinut. Reglementarea se aplica si insotitorilor persoanelor cu handicap sau asistentilor personali ai acestora, dupa caz.

Vechea legislatie nu impunea nicio limitare in acest sens, astfel incat persoanele cu handicap aveau dreptul sa conduca pe drumurile nationale din Romania, fara plata rovinietei, una sau mai multe masini.

Sursa Avocatnet.ro

[slideshow_deploy id=’13836′]