SALARIU DE 40.000 DE LEI PENTRU DIRECTORUL COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA

images (4)Deputatul Cristian Resmeriță a primit răspuns apelului făcut Ministrului Energiei, Andrei Gerea, pentru a afla salariile celor care se află la conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Pentru localnici sigur nu ar fi o surpriză să afle că salariul directorul complexului hunedorean este de ordinul zecilor de mii de lei.

“În luna martie 2015 directorul Complexului Energetic Hunedoara a  fosr remunerate cu 24.300 de lei brut. Deși eu am pus întrebarea cât câștigă și din punct de vedere net, respectiv cât intră omului efectiv pe card, nu mi-a fost dat acest răspuns. Domnhul director general Constantin Jujan are sporuri de 130%. Veniturile lui în totalitate se ridică la peste 50.000 de lei, din care 40.000 se află pe card în fiecare lună.” a declarat deputatul Cristian Resmeriță.

Deși salariul lui Constantin Jujan va scădea cu 30%, iar a celor din executiv cu 10%, pentru deputatul hunedorean nu este de ajuns.

”Mi se pare total imoral să faci o scădere de 30% a venitului, în condițiile în care câștigi 400 de milioane lunar. Consider că salariul dânsului este extraordinar de mare. Sunt mulți oameni în complex care câștigă sute de milioane de lei. Nu spun că toate lumea trebuie să câștige 1000 de lei, dar nu este normal ca într-o lume în care lumea trăiește de pe o zi pe alta să ai salariul de 400 de milioane de lei.” a adăugat Cristian Resmeriță.

Deputatul, Cristian Resmeriță a declarat că lefurile primite de către director și Consiliul de Administrație sunt extrem de mari și totodată imorale, mai ales că depășesc cu mult până și salariul președintelui României. Acesta dorește ca nimeni să nu primească mai mult de 5000 de lei lunar, iar diferența până la 20.000, 30.000 sau chiar  40.000 de lei să meargă către minerii care lucrează pe brânci, brigăzi, maiștrii și șefii de sectoare.

Deputatul le-a dat un ultimatul, ca până la 1 august 2015 să-și aducă lefurile pe un făgaș normal. În caz contrar, liderii Partidului Social Democrat își vor retrage sprijinul politic față de aceștia.

[slideshow_deploy id=’17450′]