Deva. Banca Mondială analizează soluţiile pentru CEH

        O echipă a Băncii Mondiale s-a întâlnit cu conducerea Primăriei Deva, pe marginea situaţiei Complexului Energetic Hunedoara. Potrivit primarului Petru Mărginean, reprezentanţii Băncii Mondiale au în plan posibilitatea salvării, revitalizării CEH şi reducerii pierderilor, lucru care se poate realiza doar prin strânsa colaborare cu administraţiile publice locale beneficiare ale energiei termice. „Echipa Băncii Mondiale, condusă de Elisabetta Capannelli, are în plan posibilitatea salvării, revitalizării CEH şi reducerii pierderilor, lucru care se poate realiza doar prin strânsa colaborare şi dialog deschis cu noi, administraţiile publice locale beneficiare ale energiei termice.

Petre-Marginean-Primar-Municipiul-Deva-24.02.2015-5

Sunt direct interesat de buna funcţionare a Termocentralei Mintia, în condiţiile în care în Deva există aproape 1000 de contracte unde agentul termic consumat este contorizat individual şi beneficiarii plătesc atât cât consumă. (…) Am propus crearea unui grup de lucru mixt format din reprezentanţi ai Guvernului, prin ministerul de resort, reprezentanţi ai Complexului Energetic Hunedoara – Termocentrala Mintia, ai Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Deva şi ai Băncii Mondiale, care să lucreze la o strategie de revitalizare a Termocentralei Mintia pe termen lung. De asemenea, am lansat o serie de propuneri privind accesarea de fonduri europene ori crearea unui parteneriat public-privat, cu atât mai mult cu cât această din urmă soluţie a mai fost pusă în aplicare la noi în ţară”, declară primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

Elisabetta-Capannelli-Banca-Mondiala

 

În urma întâlnirii informale ce a avut loc la Primăria Municipiului Deva şi a vizitei în teren la Termocentrala Mintia, reprezentanţii Băncii Mondiale în România vor trimite un raport conducerii centrale a Băncii Mondiale şi Guvernului României care vor hotărî împreună dacă susţin sau nu salvarea CHE Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’17330′]