De ce nu trebuie sa-si tina barbatii telefonul in buzunar. Avertismentele medicilor din domeniul fertilitatii

        Ne place sau nu, telefoanele mobile fac parte din viata de zi cu zi. Medicii care se ocupa de infertilitate vin insa cu avertismente. Primul dintre ele: nu le tineti in buzunar.

10447603-10152331084787935-1435433988646897705-n_87358800

 

Nu produc boli grave, dar in cazul barbatilor pot scadea mobilitatea si viabilitatea spermatozoizilor. Tot pentru fertilitate e bine sa renuntati la a mai tine alt lucru in buzunar. Pachetul de tigari. In Marea Britanie, spre exemplu, una dintre conditiile esentiale pentru a beneficia de fertilizare in vitro este ca ambii parteneri sa renunte la fumat.

„Tinerete fara batranete!” Este ceea ce promoveaza toate tarile capitaliste, dornice sa mentina activa cat mai multforta de munca.

Andreas Vythoulkas, medic primar ginecolog: „Putem sa schimbam lucruri care au legatura cu aspectul nostru, cu corpul nostru, putem sa avem grija la alimentatie. Dar sunt anumite lucruri care nu se schimba. Daca am putea sa facem lifting la ovar ar fi fost perfect, dar nu putem, nu exista asta ceva.”

Ovarele arata intocmai varsta biologica, iar ceea ce trebuie sa stiti, daca va doriti copii, este ca functioneaza perfect intre 22 si 25 de ani. Pana la 28 de ani, se afla intr-un asa numit platou in ceea ce priveste fertilitatea. Apoi, sansele de a concepe se duc vertiginos in jos, tocmai pentru ca aceste organe imbatranesc accelerat. La 39 de ani, fertilitatea se prabuseste.

Timpul nu trece atat de dramatic in cazul barbatilor. La fiecare 70 de zile, acestia produc spermatozoizi noi. In cazul lor, fertilitatea nu are o limita clara de varsta, precum la femei.

Barbatii insa isi pot afecta capacitatea reproducatoare cu obiceiuri sociale banale. Pachetul de tigari tinut in buzunar, de exemplu.

Andreas Vythoulkas, medic primar ginecolog: Trebuie sa inteleaga ca, daca eu am inceput fumatul acum 6 luni, nu inseamna ca mi-am distrus sperma, dar pe de alta alta parte sa nu inteleaga ca daca eu am fumat si am baut 10 ani si daca maine ma opresc, peste o luna sperma o sa fie buna. Adica distrugerea este destul de lenta, dar si revenirea e destul de lenta.”

Avertizarile sunt valabile si pentru sexul feminin.

Diana Cocei, medic primar ginecolog: „Se considera ca orice modificare pe care o sufera organismul, ne expunem la tot felul de noxe, afecteaza tot organismul, implicit si ovarul si celulele reproductive.”

Tot in buzunarele de la pantaloni nu are ce sa caute ore la rand, intr-o zi, telefonul mobil. Caldura emanata scade motilitatea si viabilitatea spermatozoizilor.

Andreas Vythoulkas, medic primar ginecolog: Cea mai mare problema sunt telefoanele astea noi care au tot felul de sisteme pe ele. Rau este nu din cauza razelor, ci din cauza caldurii pe care o emana.”

Acelasi efect asupra sexului masculin il are laptopul tinut 12 ore in apropierea zonelor intime.

[slideshow_deploy id=’13842′]

Sursa:https://stirileprotv.ro/

 



(Următoarea știre) »