Părintele Arsenie Boca, tot mai aproape de a fi canonizat


Minunile săvârșite de Părintele Arsenie Boca, atât în timpul vieții, cât și după moarte, au creat un adevărat fenomen în rândul credincioșilor. Deși încă nu a fost canonizat, tot mai mulți români cer așezarea acestuia în rândul Sfinților.

arsenie_boca_78384900_06590500

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, susţine că Biserica Ortodoxă Română nu se opune canonizării părintelui Arsenie Boca, cel supranumit de credincioşi „Sfântul Ardealului”. Mitropolitul Ardealului mărturiseşte, într-un interviu acordat Agerpres, că “ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze şi el pe actul de canonizare”. ÎPS Laurenţiu Streza îndeamnă pe toată lumea să-l caute pe Dumnezeu, căutându-l pe Arsenie Boca, aşa cum acesta a lăsat scris în cărţile sale şi cum le-a spus tuturor pe care i-a întâlnit, multora schimbându-le viaţa cu sfaturile sale.

„Biserica nu se opune (canonizării n.r.). Noi respectăm slujirea pe care a avut-o el. Noi îl cinstim şi la Sâmbăta o să facem un parc în faţa altarului făcut de dânsul, acolo cine vrea poate să stea. Deja am pus piatra de temelie şi pentru o bisericuţă, un schit la izvorul părintelui, o fântână a părintelui. La Sâmbăta, mai există sus o chilie săpată în piatră, va trebui să controlăm fenomenele acestea, să fie cu o rânduială. Acolo s-a apucat unul la fântâna părintelui, a pus nişte bănci şi lua banii oamenilor că stăteau pe bancă şi i-am spus: Măi nene, dacă iasă o dată părintele la tine, pe unde fugi? Ce faci?”, a spus Mitropolitul Ardealului.

Întrebat când ar putea avea loc canonizarea, ÎPS Laurenţiu Streza a răspuns: „Poate să fie rapid, poate să mai treacă timp, depinde de voia lui Dumnezeu. Îmi cereţi un lucru…. Eu pot să fac această mărturisire, că aş fi cel mai fericit om din lume, membru al Sfântului Sinod, cu atât mai mult că l-am cunoscut pe părintele, să pot să semnez şi eu pe actul de canonizare”

[slideshow_deploy id=’13842′]