Adrian Gărdean încearcă în instanţă să scape de executare

    Omul de afaceri Adrian Gărdean, cercetat în cel puţin două dosare penale instrumentate de procurorii anticorupţie, se luptă în instanţă cu Serviciul Fiscal al Municipiului Petroşani pentru a scăpa de executare.

adrian-gardean

Potrivit unor informaţii, Finanţele Publice au decis executarea silită din cauza unor sume accesorii, a penalităţilor calculate din cauza întârzierilor la plată de pe vremea în care era înregistrat la Petroşani ca persoană fizică autorizată. La ultimul termen de judecată, magistraţii i-au pus în vedere omului de afaceri “să achite taxa judiciară de timbru aferentă cererii de chemare în judecată, în cuantum de 1.000 de lei” şi au stabilit următorul termen de judecată pentru data de 10 septembrie, după vacanţa judecătorească.

Nu este pentru prima dată când Adrian Gărdean se judecă cu Finanţele Publice pentru a scăpa de executarea silită. De exemplu, într-un dosar înregistrat în iunie 2008, magistraţii de la Petroşani au respins contestaţia la executare, după un process care a durat mai bine de un an. În mai 2009, omul de afaceri a forumalt o cerere similară, dar din nou solicitatea i-a fost refuzată. Potrivit soluţiei pronunţate în octombie 2009 judectăorul de caz de la Petroşani a respins “contestaţia la executare formulată de contestatorul Gardean Adrian (…) împotriva adresei de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti nr. 436 din 23 ianuarie 2009 emisă de către intimata Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara – Adminsitraţia Finanţelor Publice Petroşani”.

 Cercetat de DNA

 Procurorii DNA sunt cei care l-au readus în atenţia publică pe Adrian Gărdean, odată cu Dosarul “Gala Bute”, în care este pus sub urmărire penală în calitate de reprezentant al Termogaz Company Haţeg. Procurorii anticorupţie au comunicat că fraţii Adrian şi Miron Gărdean, au fost puşi sub urmărire penală în Dosarul „Gala Bute”, după ce ar fi beneficiat preferenţial de fonduri pentru realizarea lucrărilor la domeniul schiabil din Straja. DNA arată că Miron Gărdean, acţionar majoritar şi administrator al S.C. Termogaz Company S.A, societate specializată în lucrări de construcţii, este pus sub urmărire penală pentru infracţiunile de cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, Adrian Gărdean pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, în timp ce Miron Lupulescu, director general al S.C. Termogaz Company S.A, cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi evaziune fiscală. Tot prin prisma Termogaz, Adrian Gărdean a ajuns din nou în atenţia DNA în urma cercetărilor declanşate la Complexul Energetic Hunedoara. Potrivit unor informaţii, vizat este contractul privind “Colectarea şi transportul în depozit a zgurii, cenuşii şi produselor de desulfurare”, în valoare de 69.500.000 de lei, la care se adaugă TVA. Termogaz ar fi primit un avans de peste 8,6 milioane de lei noi, destinat achiziţionării unor echipamente, însă ar fi folosit banii în alte scopuri comerciale, nelegate de obiectul contractului.

 

[slideshow_deploy id=’17454′]