Aventuri pe munte/ Turisti rataciti, salvati de jandarmii hunedoreni

        Rătăcită în Munţii Parâng

rat În data de 27 iulie 2015, în jurul orei 11.30,  jandarmii montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng, au fost sesizaţi de către membrii unui grup de persoane care au fost la cules de afine, despre faptul că o femeie din cadrul grupului respectiv lipseşte.

Jandarmii montani au pornit în căutarea persoanei dispărute.

În jurul orei 12.15, femeia în vârstă de 49 de ani, a fost găsită de către jandarmii montani, la o distanţă de aproximativ 3 km de locul unde se aflau ceilalţi membrii ai grupului. Femeia nu a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost condusă de jandarmii montani la locul în care se afla grupul din care făcea parte.

Femeia s-a rătăcit datorită faptului că s-a despărţit de grup, pe traseul de coborâre.

Jandarmii montani recomandă persoanelor care se deplasează în zona montană, să nu se despartă de membrii grupului din care fac parte şi să nu se abată de la traseele marcate.

Rătăcit în Munţii Retezat

În data de  27 iulie 2015, în jurul orei 12.00, I.J.J. Hunedoara a fost sesizat, prin S.N.U.A.U. „112”, despre faptul că un bărbat a plecat de la Cetatea Colţ, comuna Rîu de Mori, la baza Munţilor Retezat şi s-a rătăcit.

În cel mai scurt timp, doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Rîu de Mori au pornit în căutarea bărbatului.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost găsit de jandarmi în jurul orei 13.30 în zona Valea Dâljii din comuna Rîu de Mori. Bărbatul a fost transportat de jandarmii montani la locul în care se afla maşina proprietate personală a acestuia şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Bărbatul le-a povestit jandarmilor montani faptul că a plecat de la Cetatea Colţ, cu scopul de a se întoarce la autovehiculul proprietate personală, cu care se deplasase în zonă, a pierdut marcajul aferent traseului pe care a pornit şi a intrat în pădure. Acesta a menţionat faptul că odată ajuns în Valea Dâljii, a fost ghidat de un grup de localnici până la ieşirea din localitate, locul în care a fost găsit de cei doi jandarmi.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]