Pelerinaj ortodox la noua biserică din Dâlma Mare-Uricani

biserica uricani1
Sute de credincioşi ortodocşi au participat, duminică, la sfinţirea Bisericii din muntele Dâlma Mare de la Câmpu lui Neag-Uricani. Slujba de sfinţire a fost făcută de un sobor de preoți, cre l-a avut în frunte pe Episcopul Devei si Hunedoarei Gurie, dar şi pe părintele protopop Petrache Creţu, părintee spiritual al creştinilor ortodocşi din oraşul Uricani.

Enoriaşii acstui nou lăcaş e cult din Uricani au ecis că biserica din Dâlma Mare va purta hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

bisericauricani2La eveniment fost prezent şi primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu. Acesta s-a declarat încântat de noua aşeuare spirituală din Uricani, reamintind faptul că administraţia locală de la Uricani a sprijinit şi sprijină în continuare, cu importante surse financiare de la bugetul local, viaţa spirituală a oraşului. Numai la ultma şedinţă de Consiliu local, spre exemplu, au fost alocate noi finanţări pentru bisericiile ortodoxe. Astfel, parohia ortodoxă din Uricani a primit 250.000 lei pentru continuarea lucrărilor de pictură la noua catedrală din oraş, parohia de la Câmpu lui Neag a primit 16.000 lei şi alţi 30.000 lei au fost alocaţi pentru biserica de la Valea de Brazi.

[slideshow_deploy id=’18437′]