Fermierii mai pot depune cererile pentru subvenția la motorină până vineri

           Sute de fermieri din județul Hunedoara au început deja să depună  la sediul Agenției de Plăți și Intervențe în Agricultură cererile pentru obținerea subventiei la motorina utilizată în agricultură. Cei care nu au depus documentația mai au timp pentru solicitări doar până pe data de 1 august, dacă vor să beneficieze de acest sprijin financiar.

fermaHotărârea de guvern care reglementează acest sprijin financiar pentru motorină a apărut anul trecut. Ce-i drept, fermieri au mai avut de așteptat și ordinul de Ministru care să reglementeze  documentele și forma în care să se poată oferi acest sprijin financiar.

Mai întâi, se depune cererea de acord în cadrul căreia se ia în calcul tot ce ar putea avea persoana fizică ori firma de decontat până la sfârșitul anului si tot ce a consumat până în prezent. În completarea dosarului trebuie adăugate mai multe documente.

În jur de 80 la sută dintre beneficiari au fost anunțați telefonic, o metodă considerată mult mai sigură de către reprezentanții APIA. Tot prin telefon posibilii beneficiari pot afla și ce documente trebuie să conțină dosarul fiecăruia.