Judecătoria Petroşani a intrat în reparaţii după zeci de ani

Moment aproape istoric la Juecătoria Petroşani, unde sala de judecată şi grupurile sanitare au intrat în reparaţii, Ministerul Justiţiei a alocat, în sfârşit, fonduri pentru reabilitarea lor.

petroPotrivit informaţiilor oficiale, anul acesta de la buget au fost alocate fonduri în valoare de 70.000 lei pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la instanţele hunedorene. Cei mai mulţi bani, respectiv 50.000 de lei, au mers către Judecătoria Petroşani, acolo unde sala de judecată şi grupurile sanitare se aflau în suferinţă. Practic, în afară de mici lucrări de „cosmetizare”, de zeci de ani nu au mai putut fi efectuate lucrări ample de reabilitare tocmai din cauza lipsei fondurilor necesare. Potrivit Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Hunedoara, banii alocaţi anul acesta, respectiv cei 50.000 de lei, sunt destinaţi efectuării reparaţiilor interioare la sala de judecată, dar şi a grupurilor sanitare, lucrarea, în curs de execuţie, având ca termen de finalizare data de 20 august anul curent. De precizat că sediul instanţei se află într-o clădire veche, de peste 100 de ani, ce a avut iniţial destinaţia de cămin pentru maici al Mănăstirii Franciscane, iar apoi de penitenciar. Ulterior a fost tranformată în instanţă de judecată. Denumirea iniţială a fost aceea de ” Tribunal Popular al Oraşului Petroşani” , transformat ulterior în ” Tribunal Popular raional Petroşani”, pentru ca, odată cu reorganizarea administrativ teritorială, să primească denumirea pe care o are în prezent, respectiv Judecătoria Petroşani.

Instanţa de la Petroşani nu este singura din judeţul Hunedoara care a primit fonduri. Astfel, 7.000 de lei au fost alocaţi pentru reparaţia conductei de alimentare cu apă potabilă la Judecătoria Brad, lucrare aflată în procedură de achiziţie publică, în timp ce încă 13.000 de lei au fost alocaţi pentru reparaţii scări de acces şi copertine la Judecătoria Haţeg.

 

[slideshow_deploy id=’17454′]

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »