Liberalii duc mai departe tradiţia Nedeii Troiţei, aşa cum se întâmplă şi pe Tulişa

Pentru al nouălea an consecutiv, liberalii din Valea Jiului au decis să ducă mai departe tradiţia Nedeii Troiţei din Parâng.
download (14)O manifestare devenită deja tradiţională, pe care liberalii o respectă cu sfinţenie an de an. Anul acesta este cea de a noua ediţie, iar Organizaţiile PNL Petrila şi Petroşani vor să ducă tradiţia mai departe. “Anul acesta organizăm o masă cu produse tradiţionale pentru 450 de persoane. Începuturile acestei manifestări au fost puse de fostul director al CNH, Daniel Surulescu şi noi vrem să continuăm această manifestare, să nu se piardă, însă nu vrem să implicăm banul public. Din acest motiv am decis să sponsorizăm noi această acţiune, să ducem tradiţia mai departe, aşa cum liberalii duc mai departe şi nedeia tradiţională de la Tulişa, din Uricani”, a declarat Costel Avram, coordonatorul organizaţiilor PNL din Valea Jiului.

Nedeia Troiţei din Parâng va avea loc, ca în fiecare an, de Sfânta Maria, în data de 15 august. În 2013 tradiţia sărbătorii a fost la un pas să fie întreruptă, din cauza lipsei de finanţare şi in extremis a fost salvată de PNL, dar atunci momentula  fost marcat doar prin depuneri de coroane. Anul trecut s-a implicat financiar atât Consiliul Judeţean Hunedoara, care a alocat suma de 2.500 de lei pentru organizarea tradiţională a petrecerii populare, iar Primăria Municipiului Petroşani a venit în completare cu încă 1.500 de lei. Edilii din Petroşani au vrut să contribuie şi în acest an cu suma de 2.000 de lei pentru Nedeia Troiţei, pentru finanţarea unor manifestări organizate în parteneriat cu Asociaţia „Mândra” a cabanierilor din Masivul Parâng, dar proiectul a fost retras de pe ordinea de zi înainte şedinţei de consiliu local. Chiar cei de la PNL sunt cei care au solicitat, printr-o adresă oficială, acest lucru.

“Încă de la început, de la prima ediţie, a fost o iniţiativă a PNL, încă de când a fost ridicată Troiţa. Am considerat că este bine ca acţiunea să fie continuată tot de organizaţiile PNL din Valea Jiului, mai ales a celor din Petroşani şi Petrila, să nu mai existe niciun fel de implicare a banului public”, a declarat Adrian Rus, membru al Biroului Executiv Local al PNL Petroşani.

Troiţa din Parâng a fost ridicată tocmai pentru a cinsti memoria iubitorilor de munte, într-un loc în care momârlanii petreceau în trecut de Sfânta Maria, în luna august.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]