ULTIMA ORA! Salariații CEH pierd 20% din venituri, dacă se aprobă noul contract colectiv de muncă

             Salariații Complexului Energetic Hunedoara (CEH) riscă să piardă 20% din totalul veniturilor dacă s-ar semna noul contract colectiv de muncă (CCM) pe unitate în varianta dorită de administrația companiei, a declarat joi vicepreședintele Sindicatului ‘Muntele’, Cristian Iștoc, prezent la protestul spontan declanșat de o parte din angajații termocentralei Mintia.

Potrivit acestuia, vechiul contract colectiv de muncă va expira pe data de 1 august, moment de la care angajații vor mai beneficia doar de drepturile negociate prin contractul individual de muncă (CIM).

‘Ca sindicat, nu putem accepta reduceri salariale. Rămânerea pe contractul individual de muncă înseamnă pierderea tuturor facilităților cuprinse în CCM, cum ar fi ajutorul de înmormântare, transportul la locul de muncă, tichetele de masă’, a spus Iștoc.

Liderul sindical a menționat că organizația pe care o conduce nu solicită alte facilități pentru salariați, în afara celor care sunt prevăzute în prezent în vechiul contract colectiv de muncă.

‘Nu cerem nimic în plus pentru că suntem conștienți de situația financiară în care se află societatea. Cerem doar prelungirea CCM, singura posibilitate pe care ne-o permite și legea’, a adăugat vicepreședintele Sindicatului ‘Muntele’.

Acesta a mai arătat că acordarea tichetelor de masă este întârziată cu două săptămâni, iar plata avansurilor la salariul pe luna iulie este incertă.

[slideshow_deploy id=’13842′]

sursa: Agerpres