Începe postul Adormirii Maicii Domnului! Ce nu avem voie să facem în aceste două săptămâni!

               Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Mării începe pe 1 august și se încheie în 15 august. Acesta este considerat al treilea mare post din an, după cel al Paştilor şi cel al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

125686adormireamaiciidomnului01

 

În popor este cunoscut şi sub denumirea de Postul Sfintei Mării sau Santamariei. Este un post care îi pregătește pe creștini pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Faţă. Acesta este foarte strict pentru Creştinii Ortodocşi care sunt pioşi şi ţin la datinile străbune. Credincioșii nu trebuie să mănânce până la ora 15 în zilele de luni, miercuri şi vineri.

După această oră este recomandată mâncarea uscată, iar marţea şi joia nu se foloseşte uleiul. De asemenea, în postul Sfintei Marii există o singură dezlegare la peste, pe șase august, atunci când se prăznuiește Schimbarea la Faţă a Domnului.

Natura se pregăteşte de toamnă, iar omul de spovedanie

În tradiţia românească, aceasta este şi ziua în care natura începe să se pregătească de toamnă. Potrivit Bisericii Ortodoxe, postul reprezintă pregătirea corpului şi a sufletului pentru primirea Sfintei Împărtăşanii. Omul trebuie să se cureţe pe interior înainte să primească darul Domnului şi să îţi cureţe păcatele.

Postul ne detoxifică organismul

Preoţii spun că atunci când suntem în post mâncarea trebuie făcută cu rugăciune pentru a fi mai hrănitoare, chiar dacă la prima vedere aceste două săptâmâni par un chin. În acelaşi timp, preoţii nu îndeamnă credincioşii să ţină post cu forţa. Fiecare este liber să facă ce vrea, scrie site-ul CrestinOrtodox.

Originea acestui post a fost fixată în secolul al V lea când s-a dezvoltat cultul Maicii Domnului. La început durată postului Adormirii Maicii Domnului era diferită pentru creştini, cei din Antiohia posteau o zi, pe 6 august , în vreme ce la Ierusalim acest post ţinea opt zile.

[slideshow_deploy id=’13842′]

https://spynews.ro/