Proces. Apelul declarat de „mama ucigaşă” din Uricani, programat pentru octombrie

                            Acuzată că  sechestrat şi agresat un  băieţel de doar 7 ani, „mama criminală” din Uricani, Alina Nadia Ardeleanu, mai trebuie să aştepte până la sentinţa finală. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit ca apelul declarat de acaesta să se judece în octombrie.

download-38Primul tremen al procesului a fost stabilit pentru data de 8 octombrie, când Alina Nadia Ardeleanu, femeia din Uricani cercetată şi pentru ucidere din culpă după ce şi-a lăsat copilaşii să moară în apartamentul cuprins de flăcări, poate să-şi susţină din nou cauza în faţa magistraţilor.

În acest dosar, Judecătoria Petroşani a stabilit o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal şi un an  de închisoare pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Cele două pedepse aplicate au fost contopite în pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care judecătorii au decis aplicarea unui spor de o treime din pedeapsa de un an închisoare, astfel că Alina Ardeleanu urmează să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare. Femeia a scapat de închisoare, pentru că pedeapsa este cu suspendare, dar în schimb ar trebui să meargă la psiholog şi să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Uricani sau în cadrul Primăriei Lupeni, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.  Pentru chinurile la care a fost supus, magistraţii au stabilit că băieţelul trebuie să primească de la inculpată 10.000 lei cu titlu de despăgubiri morale. Alina Ardeleanu a contestat, însă, sentinţa, iar cauza de află la Curtea de Apel Alba Iulia. Reamintim că faptele pentru care a fost judecată Alina Ardeleanu s-au petrecut în luna mai 2013 când poliţiştii din Uricani au fost alertaţi de un bărbat din localitate, care le-a povestit că fiul concubinei sale a fost sechestrat în locuinţa femeii şi agresat fizic. În data de 22 mai 2013, în jurul orei 9 seara, Ardeleanu i-a cerut băieţelului în vârstă de numai 7 ani să o ajute să care nişte sticle cu apă, dar, odată ajunsă în casă, femeia a decis să-i aplice o „corecţie” băieţelului. Acesta a fost blocat în bucătărie şi, sub pretextul că i-ar fi lovit fetele, Alina Ardelean l-a luat la bătaie cu pumnii şi cu palmele, lovindu-l în cap şi în spate. Mai mult, l-a dezbrăcat de absolut toate hainele şi i-a introdus ardei iuţi în fund. Prin rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani s-a dispus trimiterea în judecată a Alinei Nadia Ardeleanu pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire sau alte violenţe.

Alina Ardeleau este cercetată şi pentru omor calificat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara după ce copiii săi au murit în chinuri groaznice în apartamentul curpins de flăcări, după ce femeia i-a încuiat în casă şi a  plecat să-şi cumpere băutură.

 

[slideshow_deploy id=’18378′]