Axis Corporate Security se cere în insolvenţă!

Nu mai poate face faţă datoriilor şi şi-a cerut insolvenţa în instanţă. Este vorba despre Axis Corporate Security, societatea administrată de ginerele lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu.

ginere_vasile_blaga_18571700Chiar reprezentanţii Axis sunt cei care au cerut deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei, iar magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis solicitarea. Potrivit dispozitivului sentinţei, instanţa a dispus “deschiderea procedurii generală de insolvenţă împotriva debitoarei SC Axis Corporate Secutity SRL. Numește administrator judiciar pe Expert Insolvenţa SPRL, , având atribuţiile prev.de art.58 din Legea 85/2014 cu o remuneraţie provizorie de 3.000 lei pentru întreaga procedură. În baza art.59 al.3 din Legea nr.85/2014 fixează termen de control la data de 29.10.2015”. Decizia celor de la Axis are la bază, în principal, datoriile acumulate la bugetul de stat, pe care societatea nu le-a mai putut achita.
Şi reprezentantul firmei, Andrei Ionuţ Rudeanu, are probleme cu legea şi este cercetat pentru evaziune fiscală, prejudicial fiind calculate la circa 600.000 de euro. Anchetatorii spun că din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive. “În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Române.
Înfiinţată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acţioneaza în domeniul securităţii private şi ai cărei specialişti sunt recrutaţi din agenţiile publice, private sau guvernamentale, potrivit datelor existente pe site-ul oficial al firmei. Societatea asigură paza unităţilor miniere, dar a câştigat şi contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR. S-a orientat, însă, către paza unor tronsoane de autostrăzi din România, pentru sume generoase, asta pe lângă contractele încheiate cu alte instituţii de stat. Numai cu CNADNR a semnat opt contracte, dintre care cinci într-o singură zi, în valoare de 2,2 milioane de euro.
Din 2008, Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina. Tatăl lui Ionuţ este preotul Ioan Octavian Rudeanu, fost director al Direcţiei Judeţene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara în perioada 2001 – 2005. Unchiul lui Ionuţ Rudeanu este Mihail Rudeanu cel care la începutul anilor 2000 a fost unul dintre cei mai importanţi oameni politici din judeţ.

 

[slideshow_deploy id=’17217′]