Unul dintre oamenii lui Simota a scăpat de arest

 

          Unul dintre angajaţii lui Alin Simota, judecat alături de el în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de constituirea unui grup infracţional şi fraude de natură economică, a scăpat de arest.

restMagistraţii Tribunalului Hunedoara care judecă această cauză au dispus revocarea măsurii arestului preventiv luată faţă de Gheorghe Dragomir. În schimb, instanţa a constatat “legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii: SMĂDOI DORIN, PINTILIE GHEORGHE RAUL, TOCILĂ ION şi SIMOTA MARIA MIRELA, măsuri pe care le menţine. Respinge cererile de revocare a măsurii controlului judiciar formulate de inculpaţii: Smădoi Dorin, Pintilie Gheorghe Raul, Tocilă Ion şi Simota Maria Mirela”. Pe de altă parte, magistraţii au decis modificarea programului de supraveghere a inculpaţilor Smădoi Dorin, Pintilie Gheorghe Raul, Tocilă Ion şi Simota Maria Mirela, în sensul că aceştia urmează să se prezinte la unităţile poliţie care exercită supravegherea lor o dată pe lună. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Reamintim că acest dosar, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, a fost constituit după ce, în data de 5 august 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT au fost efectuate opt percheziții simultane la domiciliile unora dintre membrii grupului, precum și la sediile firmelor implicate în circuitul evazionist. Procurorii DIICOT spun că, din probele administrate în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că, în fapt, începând cu anul 2007, Alin Simota împreună cu mai multe persoane din conducerea S.C. Atomis Internaţional Prod S.R.L., S.C. Simar S.R.L., S.C. Atomis Energie S.R.L., S.C. Elco Invest Consult S.R.L., precum şi alte persoane de încredere, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi alte infracțiuni, pentru a obţine beneficii materiale. În contabilitatea primelor două societăţi au fost înregistrate cheltuieli fictive, fiind pe de o parte afectate astfel taxele datorate bugetului de stat (TVA şi impozit pe profit), iar pe de altă parte, în baza acestor acte de cheltuieli fictive, fiind devalizate propriile societăţi cu sume mari de bani. Anchetatorii spun că Simota era liderul grupării care avea o structură bine determinată, fiecare membru având sarcini exact delimitate.  Procurorii DIICOT au apreciat că, prin activitatea infracțională derulată prin intermediul firmelor S.C. Atomis Internaţional Prod S.R.L. și S.C. Simar S.R.L, gruparea a creat un prejudiciu de 3.453.402,88 de lei plus accesorii, prejudiciul total prin delapidare fiind de 4.077.977,72 lei RON (viramente bancare către S.C. Lubrex Company S.R.L. şi S.C. Muri Building S.R.L. efectuate în baza unor facturi fictive de achiziţie materiale şi monoperă).

[slideshow_deploy id=’13836′]