Brădenii, la înălţime prin munţii României

         Un grup de iubitori ai muntelui din municipiul Brad este, aproape an de an, la înălţime şi escaladează cele mai înalte vârfuri din România.

brad

În august 2013, montaniarzii din Brad au urcat pe Varful Moldoveanu, cel mai înalt vârf muntos din România. În acest an, la începutul lunii august, o echipă formată în mare parte din aceiasi brădeni au urcat pe Vârful Negoiu, al doilea vârf muntos ca înălţime din ţară, cu o înălţime de 2535 metri. Potrivit primarului din Brad, Florin Cazacu, care a făcut parte din acest grup, “ascensiunea s-a desfăşurat pe parcursul a două zile şi a presupus un efort fizic substantial dar care a meritat din plin, având în vedere frumuseţea de nedescris a masivului muntos. În mod simbolic, pe vârful muntelui Negoiu echipa brădenilor a fluturat cu mandrie steagul municipiului Brad şi a montat o placa cu numele simbolic al expediţiei: „No gata? No hai!”, celebrul îndemn a lui Avram Iancu”.

Iubitorii muntelui sunt decişi să nu se oprească aici şi pregătesc şi alte proiecte, prin care vor să promoveze frumuseţea muntelui, dar, în acelaşi timp să “vorbească” şi despre provocările pe care le oferă ascensiunea pe munte.

 

 

[slideshow_deploy id=’1053′]