CNH nu mai este în topul marilor datornici

 

                   Surpriză în topul datornicilor la bugetul de stat. Compania Naţională a Huilei Petroşani, care acum trei luni figura ca cel mai mare datornic al statului cu restanţe de peste 1,2 miliarde de lei nu mai apare deloc pe lista actualizată zilele acestea.

cnh

Acum, o companie din grupul Rompetrol, Oilfield Exploration Business Solutions, este cel mai mare datornic la stat cu aproape un miliard de lei.Complexul Energetic Hunedoara rămîne unul dintre marii datornici, situându -se pe locul patru între restanţierii companii de stat, cu 176 de milioane de lei. Compania Naţională a Huilei Petroşani s-a înfiinţat în data de 20 noiembrie 1998, prin transformarea fostei Regii Autonome a Huilei. Cu această ocazie, din RAH s-au desprins exploatarile miniere din Banat şi au fost externalizate şi transformate în societăţi comerciale Centrul de Calcul Electronic Petrosani, Unitatea de Administrare a Căminelor şi Cantinelor Valea Jiului, precum şi Atelierul de Proiectare Tehnică şi Retehnologizare. În data de 18 decembrie 2012 din Compania Nationala a Huilei S.A – Petroşani s-au desprins Exploatarea Huilei Lonea, Exploatarea Huilei Livezeni, Exploatarea Huilei Vulcan, Exploatarea Huilei Lupeni, Prepararea Cărbunelui Valea Jiului., Staţia de Salvare Minieră şi Aparat Administrativ, care s-au constituit in Societatea Naţională a Huilei SA, transformată apoi – prin  unificarea cu termocentralele Mintia şi Paroşeni – în Complexul Energetic Hunedoara.

În acelaşi timp, CNH a intrat în lichidare voluntară, dar ani de zile a rămas în topul marilor datornici. Până acum, când a dispărut cu totul.

 

 

[slideshow_deploy id=’13835′]