Confirmare DNA/ Resmeriţă poate fi primar. Cel puţin până în 22 septembrie!

 

          Oficialii DNA au confirmat, miercuri, că primarul Lupeniului, Cornel Resmeriţă, poate să conducă administraţia publică, asta cel puţin până în 22 septembrie. Edilul este pus sub urmărire penală într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie.

resmerita cornel

Potrivit oficialilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în conţinutul măsurii controlului judiciar pronunţată pe numele primarului din Lupeni Cornel Resmeriţă “nu există, în acest moment, interdicția de a exercita funcția de primar. Măsura are valabilitate în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2015”. Asta deşi se presupune că faptele pentru care este cercetat edilul s-au petrecut la locul de muncă, respective la primărie, iar în alte cazuri a existat o dispoziţie expresă în acest sens. De exemplu, în cazul inculpaţilor din “Lotul Moloţ”, cercetaţi de asemenea de DNA, instanţa a dispus că aceştia nu pot să îşi exercite profesia şi nici activitatea în exercitarea căreia ar fi săvârşit faptele pentru care sunt cercetaţi. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după data de 22 septembrie, când va fi dată o nouă hotărâre în cazul primarului din Lupeni.

Reamintim că primarul municipiului Lupeni este cercetat sub control judiciar într-un dosar de corupţie, disjuns de procurorii DNA din celebrul dosar „Gala Bute”, după ce ar fi primit „cu dedicaţie” fonduri de la MDRT, condus de Elena Udrea, pe care le-a direcţionat către Termogaz Company în baza unui contract supraevaluat. Lui Cornel Resmeriţă i se impută un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei.

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’17636′]