Moment festiv în cinstea minerilor de la EM Livezeni

                  Organizaţia municipală a PSD Petroşani a organizat, ieri, o recepţie în cinstea celor care trudesc în subteranele Văii Jiului. Evenimentul organizat cu ocazia Zilei Minerului i-a avut în centrul atenţiei pe ortacii de la Mina Livezeni, singura mină care încă mai contribuie la sistemul energetic românesc, de pe teritoriul municipiului Petroşani.

PSDPrintre invitaţii evenimentului s-au numărat importante personalităţi din domeniul minier, care au condus sau conduc gigantul energetic din judeţul Hunedoara. Îi amintim aici pe Nicolae Drăgoi fostul director general al CEH şi Viorel Stancu, actualul director. Alături de aceştia au fost prezenţi şi cei mai importanţo oameni politici de pe raza municipilui şi nu numai.

Strâns legat de E M Livezeni, primarul Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat că nu este străin de condiţiile grele în care îşi desfăşoară activitatea minerii din cadrul acestei exploatări, condiţii care sunt la fel de grele în toate minele din Valea Jiului.

Prezent a fost şi deputatul Cristian Resmeriţă, unul dintre cei mai activi politicieni la nivel central, preocupat de ceea ce se întâmplă în interorul complexului. Acesta a ţinut să-l felicite pe noul director general, Viorel Stancu, pentru noul Contract Colectiv de Muncă şi de asemenea, şi-a arătat mulţumirea faţă de diminuarea salariilor uriaşe ale celor care conduc Complexul Energetic Hunedoara. Din spusele deputatului se pare că salariilie directorilor s-au redus cu 30-40 %, conform noul CCM.

Evenimentul a găzduit şi o discuţia liberă între cei care conduc soarta regiunii şi minerii din subteranul Minei Livezeni. Resemnaţi parcă, pentru condiţiile grele în care muncesc, ortacii nu s-au plâns, sunt hotărâţi să muncească în continuare, însă au nevoie de scule şi materiale.

Printr-un gest simbolic, au fost răsplătiţi cu multă recunoştinţă, dar şi cu diplome de excelenţă, toţi şefii de brigadă ai EM Livezeni, prezenţi la eveniment.

Doresc tuturor celor care lucrează în subteranul Văii Jiului multă sănătate, bucurii, locuri de muncă sigure pe o perioadă îndelungată, iar urmaşii celor care trudesc, să aibă un viitor sigur în Valea Jiului” a declarat domnul prof. univ dr. ing Radu Sorin, gazda evenimentului.

Prin munca lor, minerii fac viaţa mai ursoară tuturor, trudesc sub pământ, în întuneric, pentru ca la suprafaţă să existe lumină.

 

[slideshow_deploy id=’17217′]