Loteria bonurilor fiscale: Consulta aici lista celor 100 de castigatori de la a doua extragere ocazionala

                Cei 100 de castigatori de la a doua extragere ocazionala a Loteriei bonurilor fiscale au fost selectati joi, lista acestora fiind publicata astazi de Ministerul Finantelor Publice. Selectarea a fost facuta in doua etape deoarece, in urma incheierii perioadei de revendicare, au fost depuse mai mult de 100 de bonuri castigatoare.

listacistigatori28iunie2015-page-001

listacistigatori28iunie2015-page-002

 

A doua extragere ocazionala a Loteriei bonurilor a avut loc in data de 28 iunie. In urma acesteia, au fost desemnate castigatoare bonurile de 135 de lei emise in 23 mai.

Potrivit Ministerului Finantelor Publice (MFP), in perioada de revendicare a premiului de un milion de lei au fost depuse 508 bonuri castigatoare. Deoarece numarul maxim de 100 de premii a fost depasit, autoritatile au organizat joi a doua etapa de selectie a castigatorilor. Practic, din cele 508 bonuri castigatoare au fost alese doar 100.

Mai exact, ieri a fost extras primul bon castigator (408), numarul unic de inregistrare al acestuia fiind numarul de referinta pentru stabilirea celorlalte 99 de bonuri castigatoare..

La a doua extragere ocazionala au participat bonurile fiscale emise in perioada 29 martie – 31 mai (intervalul calendaristic ce ramasese neacoperit intre extragerea ocazionala de Paste si extragerea lunara din iulie).

Fondul de premiere este de un milion de lei si, avand in vedere recentele modificari la organizarea Loteriei bonurilor fiscale, pot sa fie acordate maximum 100 de premii. Prin urmare, la a doua extragere ocazionala, daca toate bonurile castigatoare vor fi validate, premiul individual va fi de 10.000 de lei.

Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, in afara de extragerile lunare, autoritatile pot decide si organizarea de extrageri ocazionale: cand sunt sarbatori legale, cand la extragerile lunare nu exista castigatori doua luni la rand, precum si in alte situatii stabilite prin ordin al ministrului finantelor.

Premiul a putut fi revendicat la oricare unitate a Fiscului

Loteria bonurilor fiscale a fost introdusa in ideea de a combate evaziunea fiscala. Aceasta consta in extragerea aleatorie de numere in vederea acordarii de premii in bani pentrupersoanele fizice care detin bonuri fiscale ce atesta cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei.

Mai exact, extragerea aleatorie de numere se face in felul urmator:

  • un numar cuprins intre 1 si 999 inclusiv, care reprezinta valoarea totala a bonului fiscal (fara subdiviziunile leului), inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Acesta rezulta in urma extragerii succesive a trei serii de cifre cuprinse intre 0 si 9; si
  • un numar care reprezinta ziua emiterii bonului fiscal (aferenta lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz, pentru care se organizeaza extragerea).

La depunerea documentelor, unitatile Fiscului au eliberat o copie a bonului cu mentiunea „conform cu originalul”, pe care au inscris un numar unic de inregistrare.

Pentru a fi considerat castigator, un bon fiscal trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii:

  • sa fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal;
  • sa fie lizibile toate informatiile obligatorii (asa cum sunt prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999);
  • sa aiba valoarea totala in lei egala cu valoarea extrasa;
  • sa fie emis in ziua extrasa;
  • sa nu aiba mentionat niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului.

Banii vor fi virati in contul castigatorilor in cel mult 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare, adica cel tarziu pana in 26 septembrie.

 

 

[slideshow_deploy id=’13835′]

 

 

 

https://www.avocatnet.ro/