Partidele vor să parieze pe „caii” câştigători. Sondaje de opinie pentru desemnarea candidaţilor la primării

            Deşi mai este aproape un an până la alegerile locale, apele politicii în Valea Jiului încep să se învolbureze. Se strâng rândurile, se încearcă tot felul de alianţe, totul pentru un scor electoral cât mai bun. În acelaşi timp, apar tot felul de voci care îşi exprimă intenţia de a candida la funcţiile de edili – şefi în diverse localităţi. Partidele vor însă să parieze doar pe caii câştigători.

avram nistor

 

La Petrila, de exemplu, o localitate hunedoreană destul de mică, bătălia se anunţă aprigă încă de pe acum. Şi nu neapărat cea electorală, ci direct din sânul formaţiunilor politice, mai ales acolo unde ar putea fi mai mulţi candidaţi. Aşa că, reprezentanţii formaţiunilor politice au decis să organizeze sondaje de opinie înainte de anunţarea candidatului pe care îl vor arunca în lupta electorală.  Actualul viceprimar, Vasilică Jurca, şi-a declarat public intenţia de a candida la fotoliul ocupat de ani de zile de Ilie Păducel. Problema este, însă, că Jurca este, acum cel puţin, coleg de partid (PSD) cu primarul Ilie Păducel, care, la rândul său, mai vrea un mandat în fruntea primăriei. „Da, voi candida. Dacă trebuie voi candida chiar şi din partea UDMR sau Partida Romilor, dar tot voi candida!”, a spus răspicat edilul şef din Petrila. Cum se vor tranşa lucrurile? Preşedintele PSD, Gheorghe Bobar, se simte incomodat de o parte a presei, care „îl deranjează”, aşa că preferă să nu răspundă şi închide telefonul. Răspunde, în schimb, şeful lui Bobar pe linie politică, deputatul Laurenţiu Nistor, preşedinte al PSD Hunedoara. „În oraşele mari şi în municipii, 100% vom face sondaje de opinie, pentru că nu poţi să mergi cu un om cu care, în mod cert, nu câştigi. La Petrila, trebuie să vorbesc şi eu cu domnul primar, să văd ce are de gând şi apoi vom stabili”,a  declarat Laurenţiu Nistor.

Şi fostul city manager al oraşului Petrila, Dorin Curtean, ia în calcul o posibilă candidatură la postul de primar al oraşului şi unele informaţii arată că acesta ar încerca o înţelegere cu PNL. Numai că şi în acest caz lucrurile sunt clare, iar oficialii PNL Petrila anunţă la rândul lor că se va face un sondaj de opine pentru a-şi desemna candidatul. „În ceea ce priveşte PNL este sigur modul în care va fi desemnat candidatul, respectiv în urma unui sondaj de opinie printre cetăţeni. Până pe data de 1 august fiecare membru a putut să-şi facă cunoscută intenţia de a candida pentru un post su altul, dar, sigur, listele rămân deschise”,a  declarat Costel Avram, liderul PNL Petrila. Acesta a precizat că este foarte important ce spun oamenii, pentru că ei sunt cei care îşi dau votul, dar contează în acelaşi timp şi programele politice ale potenţialilor candidaţi, în sensul atragerii cât mai multor locuitori. Până acum, din partea PNL la Petrila sunt 4 persoane care şi-au anunţat intenţia de candidatură pntru funcţia de primar.

[slideshow_deploy id=’17452′]