20.000 de lei de la bugetul local pentru un simpozion pe teme de minerit

     La Petroşani se va dezbate rolul mineritului în contextul dezvoltării durabile internaţionale, în cadrul unui simpozion la care sunt invitaţi specialişti din zona balcanică, dar şi din întgreaga lume.

universitatea

Congresul Internaţional Balcanic Minier Balkanmine 2015 se va defsăşura, în perioada 20 – 23 septembrie, la Petroşani, sub deviza „Mineritul în slujba dezvoltării durabile a lumii”. Principalul organizator este Universitatea Petroşani, însă instituţiei de învăţământ superior i se alătură INSEMEX Petroşani şi Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei. Şi, pentru că organizarea acestui eveiment necesită costuri mult prea mari pentu bugetul UPET, calculate la aproximativ 80.000 de lei, reprezentanţii universităţii au cerut şi sprijinul Consiliului Local Petroani, care a aprobat participarea cu 20.000 de lei.

Invitaţi la congres sunt oameni de ştiinţă, cercetătorii, managerii, inginerii şi studenţii care lucrează în domeniul minier în special în zona Balcanilor, însă invitaţii au fost trimise şi altor specialişti din întreaga lume, iar în total sunt aşteptaţi să participe circa 200 de specialişti din ţară şi alţi 100 de peste hotare. „Simpozionul are o importanţă deosebită, mai ales pentru zona Văii Jiului, inclusiv a municipiului Petroşani, având în vedere situaţia dificilă cu care se confruntă industria noastră, întrucât pot fi identificate noi soluţii pentru eficientizarea activităţii în domeniul minier”,a  precizat primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

[slideshow_deploy id=’19376′]