Accident grav la Preparaţia Coroieşti/ Salvator minier prins ca într-o menghină de roca încinsă

Accident deosebit de grav la Preparaţia Coroieşti unde un salvator minier profesionist a suferit arsuri extrem de grave, pe aproape jumătate din suprafaţa corpului.
images6-e1439921927143
Salvatorul acţiona împreună cu alţi colegi la stingerea unui depozit de steril, care avea probabil în compoziţie şi cărbune şi care s-a autoaprins. Echipele de salvatori au început să instrumenteze cu apă pentru stingerea sterilului, când s-a produs nenorocirea. „La un moment dat, victima ar fi păşit undeva într-un gol şi, când a dat cu apă, piatra încinsă s-a surpat, iar salvatorul a fost acoperit de la brâu în jos”, a precizat Ileana Bodea, şeful Biroului SSM din cadrul ITM Petroşani. Bărbatul a suferit arsuri de gradul II/ III pe circa 40% din suprafaţa corpului şi se intenţioenază transportarea lui la Spitalul de Arşi din Capitală, pentru îngrijiri medicale de specialitate, a mai spus sursa citată anterior.

Inspectorii ITM au fost imediat la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat, însă ancheta în acest caz este derulată, conform procedurilor legale, de angajator.

[slideshow_deploy id=’17636′]

foto:citynews.ro