Va pregatiti sa calatoriti cu avionul ? Veti avea parte de o surpriza !

            Controlorii din cadrul ROMATSA, instituție care controlează traficul aerian,  amenință cu greva generală. Anunțul a fost făcut, miercuri, la o lună după greva de avertisment, relatează Mediafax.

transfert_aeroport_roissy_01_51644200

Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a declarat miercuri, că în zilele următoare va fi stabilită data la care ar urma să fie declanşată greva generală, angajaţii fiind nemulţumiţi de faptul că nici documentul agreat şi semnat de sindicalişti şi patronat nu a fost respectat.

„Practic, cât nu a fost ministrul Transporturilor în activitate, directorul general Stanciu, cu sprijinul vicepremierului Gabriel Oprea, practic nu a respectat nimic din ce am stabilit cu ministrul şi patronatul. A venit Stanciu şi nu l-a interesat de nimic. A făcut ce a vrut el. (…) Noi am trimis nişte documente către Ministerul Transporturilor şi către domnul ministr, dar tot nu se întâmplă nimic. În condiţiile acestea, nu avem ce să facem. De trei luni stăm fără contract colectiv de muncă. Lucrurile nu funcţionează şi se ascund documente”, a spus liderul sindical.

Tudorache a afirmat că tuturor reprezentanţilor sindicatului le-a fost diminuat salariul cu o treime, în mod abuziv.

Acesta a mai spus că greva generală nu poate fi declanşată în lipsa comisiei de negociere, care, în acest moment, nu există, dar în rest sunt îndeplinite toate procedurile.

„Singura etapă mai este respectarea termenului de 48 de ore din momentul în care facem anunţul grevei generale, pentru că nu pot să anunţ acum şi în două ore să intrăm în grevă. Nu vom anunţa azi greva, pentru că nu avem cum, nefiind anunţată comisia de negociere. Dar astăzi o să trimit prin mail, către toţi reprezentanţii din România, o propunere de dată de început a grevei şi am nevoie ca două treimi din numărul total să fie de acord cu data declanşării grevei. De asemenea, o să propun să mai dăm o şansă şi să nu începem greva după doar 48 de ore, asta ca să nu aibă de suferit pasagerii şi nici noi, instituţia, ca imagine. Voi propune, probabil, şase zile”, a mai spus Gabriel Tudorache.

El a mai spus că neregulile de la ROMATSA au fost semnalate Ministerului Transporturilor, dar şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Negocieri ale sindicatelor cu reprezentanţii ROMATSA şi cu cei ai Ministerului Transporturilor au avut loc în luna iulie, la discuţii fiind prezent atunci şi ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

Greva de avertisment din 15 iulie a durat două ore și a afectat șaptesprezece zboruri, dintre care 11 aterizări şi şase decolări, de pe Aeroportul Otopeni.

Cauzele grevei au fost neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă, dar și nerezolvarea unui număr de 14 revendicări ale sindicatelor.

„Controlorii de trafic aerian vor fi în grevă miercuri, timp de două ore, între 11,00 și 13,00. Cauzele sunt neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă, neajungerea la nicio înțelegere în urma unei concilieri avute cu Inspectoratul Teritorial de Muncă. Nu am ajuns la niciun rezultat”, a declarat, joi, 9 iulie, secretarul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Andreiaș Păduraru.

 

 

[slideshow_deploy id=’17448′]