Olarii hunedoreni, la Târgul Olarilor din Sibiu

Meşteri olari renumiţi din Obârşa – judeţul Hunedoara vor lua parte la cea de a 49-a ediţie a Târgului Olarilor, ce va avea loc la Sibiu.

olar Evenimentul este programat pentru primul weekend din septembrie, în Piața Mare a orașului Sibiu. Târgul e deschis în zilele de 5 și 6 septembrie 2015, între orele 9.00-20.00 şi nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului și atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Deschis iubitorilor de artă ceramică, încă de la primele ore ale dimineții, târgul olarilor îi îmbie annual pe turişti cu oale simple, realizate în cel mai pur stil tradițional românesc, cu farfurii și vaze cu motive geometrice, florale sau zoomorfe, dar și cu obiecte decorative cu tentă modernă, viu colorate și cu ceramică figurativă. Organizatorii au invitat la Sibiu meșteri olari din întreaga țară, reprezentanți ai unor renumite centre de olărit din România, respectiv Horezu, Vlădești, (Vâlcea), Oboga și Vădastra (Olt), Baia Mare (Maramureș), Rădăuți, Marginea (Suceava), Obârșa (Hunedoara), Corund (Harghita), Sfântu Gheorghe (Covasna) etc, dar și din Ungaria.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]