Premiantii fara premii / Un om care scrie istorie, medicul Raed Arafat

Unor oameni le este dat să scrie istorii. Aceasta este opinia noastră și în ceea ce-l privește pe medicul Raed Arafat, a scris istorie, o istorie modernă și contemporană a serviciilor medicale de urgență. Anvergura profesională a acestui om este de departe foarte grăitoare și notorie, cee ace face ca orice încercare de a-l recomanda pe acest om să fie redundantă. Serviciul Medical de Urgență, Reanimare și Descarcerare – SMURD – este o prezență obișnuită acum pe teritoriul țării și este asimilat, alături de ceilalți colaboratori din sistemul care gestionează situațiile de urgență, cu speranța, cu salvarea de vieți, cu devotamentul oamenilor care sunt gata să sară în ajutorul semenilor lor. Înainte de asta, de această realitate, SMURD a fost doar un vis, visul unui student palestinian care a studiat medicina în țara noastră și care a ales să rămână aici. A dovedit prin activitatea sa că este dedicat nu numai meseriei de medic, de salvator de vieți, ci și țării sale adoptive.

COPERTA copy

În momentul de față, datorită profesionalismului, devotamentului său și tenacității în munca depusă pentru salvarea de vieți, este șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. A rămas în afara politicilor de partid, preferând să dedice permanent activităților care presupune intervenția pentru salvarea de vieți și bunuri ale populației. Pentru primele 6 luni ale anului 2015 statisticile arată că, la nivel național, au fost înregistrate 193.169 de situații de urgență – în medie 1.067 pe zi -, în creștere cu 15% față de perioada similară a anului trecut, în special ca urmare a creșterii solicitărilor de răspuns pentru prim-ajutor calificat. Din total, 187.076 au fost gestionate de serviciile profesioniste pentru situații de urgență, 87% dintre acestea reprezintă intervențiile serviciilor mobile de urgență, reanimare și descarcerare – SMURD -, care au asistat 155.500 de adulți și 16.500 de copii, acționând în medie, la 930 de cazuri pe zi, cu un timp mediu de răspuns de 11 minute. În județul Hunedoara, pentru prima jumătate a anului s-au înregistrat 8.813 cazuri în care a fost nevoie de intervenția structurilor competente să gestioneze situații de urgență, iar echipajele SMURD au intervenit de 6673 de ori, cu o medie zilnică de 38 de cazuri, înregistrându-se, în medie 1,6 intervenții pe oră, cu un timp mediu de răspuns de aproape 10 minute.

Pentru exemplul puternic oferit, de dăruire în activitatea de salvare de vieți, vă propunem să ne întâlnim cu acest om extraordinar, cu dr. Raed Arafat, și să-i spunem asta, că e minunat, că suntem mândri de el și că îl susținem, fie chiar și moral, în demersul său. Sâmbătă, 29 august 2015, ora 11.00, domnul dr. Raed Arafat vine să îl cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

 

 

[slideshow_deploy id=’17636′]