Grefă de piele pentru salvatorul ars la Preparaţia Coroieşti

 

Chiar dacă, din fericire, viaţa nu i-a fost pusă în pericol, salvatorul minier rănit pe platforma industrială a Preparaţiei Coroieşti se reface cu greutate.

grefa

Bărbatul, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică şi Reparatorie – Bucureşti a fost supus unor intervenţii chirurgicale, în urma rănilor suferite în cumplitul accident de muncă. Cea mai dificilă pare să fie operaţia de grefă de piele în care recuperarea este extreme de anevoioasă. Din fericire, viaţa salvatorului minier nu este pusă în pericol, iar colegii lui şi-au manifestat solidaritatea şi au donat sânge pentru Rafael Câmpean, salvatorul minier rănit. Între timp, oficialii Companiei Naţionale a Huilei continuă ancheta pentru a stabili cauzele care au dus la producerea accidentului şi, după ce starea de sănătate îi va permite, inclusiv victima va fi audiată pentru a face lumină în acest caz.

Reamintim că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, salvatorul minier Rafael Câmpean a suferit arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală ca urmare a unui accident de muncă suferit la Preparaţia Coroeşti, care aparţie de Complexul Energetic Hunedoara. Acesta a suferit arsuri de gradul II-III în timp ce intervenea la stingerea unui incendiu în zona dezafectată a Secţiei de brichetaj, unde s-a autoaprins un deponeu de deşeuri de steril în amestec cu cărbune. Salvatorul miner a fost transportat de către un echipaj SMURD la Spitalul de Urgenţă Petroşani pentru a primi asistenţă medicală de specialitate, iar apoi a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică şi Reparatorie – Bucureşti. Ancheta în acest caz este efectuată de angajator, dat fiind faptul că este un accident soldat cu incapacitate temporară de muncă.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]