Directorii CEH – salarii cuprinse între 19.440 de lei şi 24.300 de lei

În timp ce Complexul Energetic Hunedoara coboară vertiginos pe toboganul falimentului, fiind împresurat de creditorii care îşi cer banii în instanţă, lucrurile par să fi mers nesperat de bine pentru cei care au condus compania energetică.

page

În timp ce datoriile se acumulau, salariile dierctorilor generali, deloc mici, cunoşteau ajustări. În sus, aşa încât criza nu s-a resimţit şi în buzunarele directorilor! Primul este ex-prefectul de Hunedoara, Costel Alic, condamnat între timp de prima instanţă de judecată în scandalul cuarţului de la Uricani. A stat în fruneta CEH de la înfiinţarea acestuia, în noiembrie 2012, până în martie 2013. Lună de lună, în toată această perioadă, a încasat câte 19.500 de lei lunar, sumă ce reprezintă salariul de încadrare. După Alic a venit Daniel Andronache, care a condus CEH din aprilie 2013 până în martie 2014. Câteva luni a mers pe salariul de încadrare stabilit iniţial, pentru ca, în luna decembrie 2013 salariul de încadrare al acestuia să crească la 24.300 de lei. Sumă „moştenită” şi de urmaşul său la frâiele companiei energetice, Aurel Niculescu. În septembrie 2014, însă, lui Niculescu i-a scăzut puţin retribuţia, la fix 19.440 de lei, dar asta numai până în luna ianuarie a acestui an, când s-a revenit la 24.300 de lei.. În luna martie a acestui an Aurel Niculescu este schimbat din funcţie şi în locul lui este adus de la Petrila, Costantin Jujan. Cu un salariu de încadrare tot de 24.300 de lei, pe care l-a încasat până în luna iunie inclusiv, după care acesta a demisionat.

De precizat că CEH abia îşi mai trage sufletul. Are zeci de procese pe rolul instanţelor de judecată, intentate de creditori, în timp ce ANAF a început executarea silită tot din cauza datoriilor.

[slideshow_deploy id=’19661′]