Traficanţi de carne vie prinşi în Petroşani

    Ofiţerii BCCO sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au destructurat grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi trafic de minori. Acţiunea de prindere în flagrant a traficanţilor a avut loc, marţi, pe raza municipiului Petroşani.

Clip_2

 

Anchetatorii au oprit în trafic autoturismul traficanţilor în care erau 4 persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani, toate de pe raza judeţului Gorj şi care intenţionau să ajungă în Anglia. „Au fost efectuate simultan 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, dintre care o percheziţie a fost efectuată la locuinţa unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj – Poliţia Municipiului Târgu Jiu, fiind puse în executare patru mandate de aducere emise de către procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj.

Clip

Din cercetările întreprinse s-a stabilit faptul că în perioada 2010-2015 membrii grupului infracţional organizat au racolat, transportat şi exploatat sexual în Austria, Italia, Germania şi Anglia mai multe tinere dintre care şi persoane minore”, arată anchetatorii.

Clip_3

Totodată, membrii grupului infracţional organizat au obligat 13 tinere majore şi patru minore să se prostitueze în ţară şi în afara ţării. De pe urma fetelor  au obţinut circa 150.000 euro au mai stabilit poliţiştii din Gorj. Toţi membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare a banilor. „Cu ocazia flagrantului şi percheziţiilor domiciliare au fost ridicate în vederea confiscării un autoturism, 250 de lire sterline, 540 de euro, 25.500 de forinţi, 1.000 de lei, bijuterii, nouă telefoane mobile, 14 cartele SIM, o unitate Centrală, două laptop-uri, un pistol cu gaze, cinci cartuşe aferente, deţinut fără autorizaţie de unul dintre tineri în vârstă de 27 de ani”, mai arată poliţiştii BCCO. Doi dintre suspecţi  au fost reţinuşi de procurorii DIICOT Gorj, iar pe numele lor se va cere arestarea preventivă.

[slideshow_deploy id=’17454′]