Memorii şi speranţe pentru reabilitarea şoselei de centură a Petroşaniului

Edilii din Petroşani vor să prindă şoseaua de centură a municipiului pe un proiect finanţat din fonduri europene. Există însă o problemă, în condiţiile în care în acest moment finanţările se acordă doar pentru drumuri judeţene, iar în acest caz vorbim despreo porţiune din DN 66.

1019
“În afară de memorii, încercăm acum o variantă prin care poate avem o şansă să finanţăm această lucrare pe fonduri europene. Încă nu suntem siguri pentru că pe această axă ar trebui făcută o modificare. Noi, Primăria, am făcut o propunere celor de al minister să introducă în acest program de finanţare şi porţiunile de şosea drum de centură care sunt drumuri naţionale. Deocamdată se pot finanţa doar drumurile judeţene. Am făcut această solicitare să  se introducă şi porţiunile de drumuri naţionale pentru finanţare pe fonduri europene. Aici suntem în acest moment”,a declarat primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Paradoxal, deşi face parte din DN 66, şoseaua de centură a municipiului Petroşani nu are nicio şansă să primească bani de la buget pentru reabilitare. De precizat că această porţiune de drum de nici 5 kilometri a fost “rasă” din proiectul de modernizare a DN66, chiar dacă în acest fel se întrerupe continuitatea acestei căi de acces modernizată cu fonduri europene. Oficialii Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura şi Investiţii Străine au comunicat că responsabilitatea este a administraţiei publice locale. “Sectorul de drum dintre localităţile Bumbeşti Jiu şi Petroşani face parte din contractul de execuţie lucrări <<Reabilitare DN66 Contract 5R3, Bumbeşti Jiu – Petroşani, km 93+500 – km. 126+000>>”, care a fost semnat în data de 26 iunie între CNADNR şi Asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA – Chirulli Andrea Impresa Individuale – Coremi Inter SA. În cadrul acestui contract nu a fost cuprinsă în proiectul iniţial reabilitarea sectroului de drum care traversează municipiul Petroşani, care în conformitate cu art.21, al.2 din ordonanţa nr. 43/1997 privind regimurile drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, sunt în administrarea consiliilor locale respective”, au precizat oficialii guvernamentali într-un răspuns adresat autorităţii publice locale.
Iar în aceste condiţii, municipalitatea din Petroşani va trebui să găsească banii necesari pentru reabilitarea celor cinci kilometri de drum naţional, iar cea mai la îndemână sursă de finanţare rămân fondurile europene.
[slideshow_deploy id=’13836′]