Rămân sub control judiciar, dar au mai multe libertăţi

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins cererile formulate de o parte a inculpaţilor din “Dosarul Moloţ” privind revocarea măsurii controlului judiciar.

tiberiu-balint

 

Totuşi, instanţa a admis alte solicitări formulate. Astfel, pentru fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint judecătorul de caz a admis solicitarea având ca obiect modificarea programului de supraveghere şi a dispus ca acesta să se prezinte la organul de poliţie desemnat o dată la două săptămâni. Pentru omul de afaceri Robertto Patrick Venter  magistraţii au admis cererea având ca obiect modificarea programului de supraveghere şi au dispus ca acesta să se prezinte la organul de poliţie tot o dată la două săptămâni. De asemenea, au fost de acord şi cu solicitarea privind ridicarea interdicţiei de a lua legătura cu Mircea Moloţ, care este socrul său.

Remintim că Mircea Moloţ, Tiberiu Balint, Vasile Axinte, Milică Pup şi Roberto Venter sunt cercetaţi într-un dosar care vizează infracţiuni de spălare de bani, luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, lucrare penală instrumentată de DNA. Cercetarea sub control judiciar în acest dosar a fost dispusă la începutul lunii martie de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Alba Iulia.

[slideshow_deploy id=’19661′]