Ştiinţa Petroşani. Puterea stă în unitatea echipei

     Dincolo de porţile arenei se deschide o nouă lume, o lume în care respectul, puterea şi demnitatea scriu povestea unui sport golănesc practicat de gentlemani.

 

Stiinta3

 

O experienţă unică, aş putea spune, în care ai ocazia să descoperi spiritul unei echipe pentru care puterea, vine din unitatea membrilor ei..

Strânşi în jurul lui Daniel Ivan, antrenor şi lider al echipei, rugby-ştii Ştiinţei se pregătesc pentru meciul de sâmbătă cu Năvodari, o altă formaţie puternică a Diviziei Naţionale de Seniori, ocupanta locului doi în acest moment.

Din discuţiile purtate cu Ivan, lotul Ştiinţei nu a avut de suferit după meciul de la Iaşi, nu există accidentări, moralul echipei este bun, petroşenenii venind după o victorie în faţa uneia dintre cele mai puternice echipe din DNS.

Stiinta2

Continuator a ceea ce a început Alexandru Lupu, Daniel Ivan, alături de toţi cei care au rămas în jurul echipei, menţin tradiţia rugby-ului hunedorean vie, chiar dacă echipa trece prin momente grele, motivul fiind acelaşi ca şi în cazul celorlalte sporturi, banii.

 

Rugby-ul, un sport nobil, scoate în evidenţă caracteristicile bărbăteşti ale celor care-l practcă. Demnitatea şi puterea sunt cuvintele de ordine după care se ghidează viaţă unui rugby-st .Deşi în teren sunt asemenea unor gladiatori şi  luptă până la ultima suflare, în afara terenului, acesţia devin oameni. Îi recunoşti după fizicul impozant, însă nu uită că dincolo de terenul de rugby, conduita este cea care trebuie să vorbească în locul puterii.

Ştiinţa Petroşani se află în acest moment pe locul 8 în DNS, iar sâmbătă întâlneşte ocupanta locului 2, CS Năvodari. Va fi un meci greu, însă asta nu-i sperie pe sportivii Ştiinţei. Rugby-ul se joacă până în ultima clipă, iar minunile le fac jucătorii.

[slideshow_deploy id=’17217′]