Amânare în procesul pentru eliberarea Monicăi Iacob – Ridzi

    Tribunalul Ilfov a amânat cu două săptămâni dosarul în care se judecă cererea de întrerupere a pedepsei pe caz de boală formulată de Monica Iacob –Ridzi.

monica-iacob-ridzi

S-a acordat un nou termen, pentru data de 16 septembrie, când ar trebui să fie audiaţi şi martorii însă, în acest dosar apărarea a formulat şi o cerere incidentală de recuzare a instanţei asupra căreia trebuie să se pronunţe magistraţii.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliția Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. În data de 3 martie, a fost transferată la Spitalul Penitenciar Jilava, la solicitatea sa şi la recomandarea medicilor. Fostul demnitar a precizat că suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică, trombofilie prin mutaţie homozigotă şi heterozigotă, boala von Willebrand, tiroidită cronică, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoză, gastrită, anemie feriptivă.

Prin intermediul soţului său, fostul ministru al Tineretului a depus şi o cerere de graţiere la Preşedintele Klaus Iohannis, însă deocamdată nu există niciun răspuns. În plus, peste 5.000 de oameni din Petroşani au semnat o petiţie prin care cer preşedintelui graţierea Monicăi Iacob – Ridzi.

[slideshow_deploy id=’19658′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »