Minori exploataţi de părinţi

    Încă de la primele ore ale dimineţii, la circa doi kilometri de Petroşani, în Defileul Jiului, o tânără din Defileul Jiului îşi scoate copiii la cerşit.

Adună mult mai mulţi bani decât dacă ar sta pe străzile din Petroşani, unde este mai tot timpul amendată de autorităţi. În defileu succesul este garantat, pentru că cei care aşteaptă la semafor sunt uşor de înduplecat de o mamă sărmană cu copilaşii după ea care orbăcăie prin sălbăticie pentru a le asigura pâinea.

cersit defileu (1)

Realitatea este alta, iar femeia (foto) a făcut o adevărată afacere din cerşit fiind ajutată şi de indolenţa autorităţilor. Surprinsă de nenumărate ori în faţa Muzeului Mineritului din Petroşani, la cerşit, cu bebeluşul în braţe, în faţa celei mai mari biserici din centrul localităţii ori în parcările marilor magazine, femeia a scăpat de fiecare dată de socoteala celor de la asistenţa socială.

cersit defileu (2)

 

Aşa se face că are aproape zece ani de când trăieşte doar din cerşit, mai ales de pe urma banilor obţinuţi cu ajutorul copiilor şi în ciuda amenzilor date de poliţişti, nimic nu a convins-o să renunţe.

cersit defileu (3)

[slideshow_deploy id=’20328′]

 

 



« (Știre anterioară)