Ce propuneri au vulcănenii pentru noua Strategie de dezvoltare a orașului lor

dezbaterevulcan3Atitudinea civică participativă face neîndoielnic parte din structura unei comunități ancorată în realitatea acestor timpuri.
Pornind de la acest principiu democratic și urmând în totalitate respectarea procedurii de transpunere în practică a tuturor elementelor de dezvoltare locală cuprinse în Strategia de Dezvoltare, reprezentanții administrației locale au invitat astăzi cetățenii municipiului la dezbaterea publică legată de actualizarea acestui document strategic.

Acest demers de actualizare este armonizat periodic în contextul posibilităților de finanțare europeană. La această oră se poate vorbi despre accesarea de finanțări pe axele stabilite pentru intervalul 2014 – 2020.

dezbaterevulcan2Evenimentul s-a bucurat de participarea unui număr însemnat de cetățeni care după ce au audiat prezentarea rezumativă a strategiei făcută de primarul municipiului – Gheorghe Ile – au venit cu propuneri care se vor regăsi în textul documentului strategiei, care va fi supusă aprobării în Consiliul local.

Propunerile vizează în principal proiecte cu caracter turistic, de promovare și conservare a tradițiilor și produselor locale.
Concret au fost propuse următoarele proiecte:
1. Realizarea unei instalații cu bandă pentru tractarea schiorilor juniori în zona de schi alpin din Pasul Vâlcan.
2. Tot pentru Pasul Vâlcan s-a propus realizarea unei instalații de sanie pentru sezonul de vară.
3. Pentru conservarea și promovarea produselor locale a fost propusă realizarea unui centru unde momârlanii să poată să-și comercializeze produsele.
4. Transformarea incintei gării într-un centru de informare și de cultură tradițională pentru elevi și tineri.
5. Realizarea unui muzeu al mineritului și a unui muzeu al tradițiilor momârlănești.
6. Realizarea unei piste pentru bicicliști în zona Dincă.
7. Amenajarea unei tribune în incinta Sălii de Sport pentru organizarea de competiții sportive adecvate.

[slideshow_deploy id=’19658′]