Principesa Maria, în vizită la Deva!

    Principesa Maria, în calitate de reprezentant oficial al Casei Regale a României, va fi prezentă luni, 14 septembrie, la Deva, la ceremonia oficială prilejuită de schimbarea numelui Liceului Teoretic “Sabin Drăgoi” (fostul Liceu Pedagogic) în Colegiul Naţional Pedagogic “Regina Maria”. Evenimentul va avea loc la ora 11.00, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.

principesa-margareta

Principesa Maria este cea mai mica dintre cele şase fiice ale Regelui Mihai I al României şi strănepoata Reginei Maria a României, din ale cărei fonduri personale a fost extinsă şi modernizată şcoala între anii 1937-1938.

La iniţiativa conducerii Primăriei Municipiului Deva şi a unităţii de învăţământ a fost demarată procedura pentru schimbarea denumirii şcolii, demers concretizat printr-o hotărâre aprobată în aprilie 2015 de Consiliul Local Deva. Primarul Municipiului Deva, Petru Mărginean, a considerat că această hotărâre reprezintă un act reparatoriu pentru Casa Regală a României, o cinstire a memoriei celei mai iubite regine a României, care a contribuit la modernizarea clădirii.

[slideshow_deploy id=’13835′]