Gerea: Insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara poate fi un lucru bun

    Compania energetică hunedoreană are numeroase solicitări de deschidere a insolvenţei şi poate intra în orice moment în procedura de administrare, însă  ministrul Energiei, Andrei Gerea, spune că acest lucru nu ar trebui să sperie. Acesta dă exemplul Hidroelectrica unde au fost obţinute rezultate bune pentru redresarea companiei după intrarea în insolvenţă.

Complexul-Energetic-Hunedoara

Gerea mai spune că a fost angajat un consultant pentru un plan de restructurare şi pentru găsirea unor soluţii de redresare a societăţii, iar în funcţie de rezultat se va lua o decizie, soluţia consultantului urmând a veni într-o lună de zile.

Ca urmare a pierderilor înregistrate în 2013 şi în 2014, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave de lichiditate. Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare agent economic din Valea Jiului şi din judeţul Hunedoara şi, de asemenea, este singura societate care furnizează agent termic în municipiul Deva şi în oraşele din Valea Jiului. În structura Complexului Energetic Hunedoara sunt incluse minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni. CEH deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are aproximativ 6.500 de angajaţi.

[slideshow_deploy id=’17452′]



(Următoarea știre) »