La Petroşani, clopoţelul a sunat în parc

    Sute de copii, părinţi şi bunici au fost, luni dimineaţă, în Parcul „Carol Shreter” din Petroşani, acolo unde clopoţelul a sunat începerea noului an şcolar.

Fotografie0436

Este deja o tradiţie ca anul şcolar să înceapă în parcul central, acolo unde autorităţile locale organizează an de an o manifestare în acest sens. Iar în acest an vremea prietenoasă de afară a  strâns parcă mai mulţi copii ca niciodată, care au venit însoţiţi de părinţi sau de bunici. La deschiderea festivă a noului an şcolar au luat parte autorităţile locale de la Petroşani, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian Davind (de loc din Valea Jiului),  ori reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Astăzi am început şcoala, conform tardiţiei, în Parcul „Carol Screter” au fost foarte mulţi copii şi părinţi anul acesta, ceea ce este un lucru extraordinar. Ne-a ajutat şi vremea, aţi văzut bucuria lor şi iată că păşim în noul an şcolar cu mare speranţă că lucrurile vor fi mai bune decât anul trecut. În zona educaţiei, ne preocupă foarte mult siguranţa copiilor în şcoli, dar vom avea şi proiecte importante în perioada următoare pe fonduri europene pentru anveloparea şcolilor şi grădiniţelor din Petroşani”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Fotografie0438

De asemenea, Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara, a ţinut să precizeze că: „Am ţinut să fiu astăzi aici din mai multe motive. În primul rând, este un semn de apreciere faţă de eforturile administraţiei locale de a pune pe masa elevilor şi la îndemâna profesorilor tot ceea ce este necesar pentrua  putea pregăti actul educaţional la cel mai înalt nivel. Tot la fel de importante sunt şi preocuparea profesorilor şi rezultatele pe care elevii le-au avut de-a lungul anilor la nivelul cel mai înalt şi totodată sufletul meu este aici acasă, pentru că aici am început şi eu primii paşi şi aici am absolvit şi liceul”

După ceremonia de deschidere, activitatea a continuat la clase, la fiecare şcoală.

Fotografie0437

[slideshow_deploy id=’17454′]