Protest în subteranul Minei Petrila

   Mai mulţi mineri de la Petrila, prima subunitate extractivă din Valea Jiului care îşi va înceta activitatea, s-au blocat în subteran pentru că nu ştiau exact ce se întâmpă cu ei.

54f46d52682ccfa3a129bc2b

Practic, oamenii, care fac parte dintr-o singură brigadă de lucru, nu au înţeles foarte bine unde vor ajunge după ce mina îşi va înceta activitatea. La terminarea schimbului, ortacii au refuzat să iasă la suprafaţă şi au cerut să discute cu directorul exploatării miniere. Minerii au precizat că sunt de acord să se transfere la Mina Uricani, aşa cum ar fi prevăzut, dar să nu fie în niciun caz despărţiţi, ci să plece ca brigadă compactă. Protestul ortacilor s-a finalizat în momentul în care directorul minei Petrila a coborât în subteran și le-a explicat că sunt doar discuţii aflate la fază incipientă şi încă nu a fost luată o decizie definitivă.

De precizat că angajaţii EM Petrila, care nu îndeplinesc condiţiile de pensionare şi nici nu se află pe lista de disponibilizări, vor fi transferaţi la una dintre celelalte două mine aflate pe program de închidere, respectiv Uricani sau Paroşeni.

[slideshow_deploy id=’17452′]