Debut editorial Florentina Balint la Lupeni

vis si sperantaLa finalul săptămânii trecute, Galeria de Artǎ ”Iosif Tellmann” din Lupeni a găzduit lansarea volumului de poezii ”Vis şi speranţǎ” semnat de Florentina Balint.

La eveniment au participat membri ai Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann”, o parte din membri Consiliului local Lupeni, cadre didactice, elevi, prieteni şi, bineînțeles, familia tinerei autoare. Volumul a fost prezentat iubitorilor de carte de cǎtre vicepreşedinta asociaţiei, Petronela Baldovin.

Florentina Balint este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni. Chiar dacă se află la publicarea primului său volum de autor, Florentina Balint este deja câștigătoare a trei premii la concursul internaţional de creaţie ”Premiul literar Ştefan Nemecsek”. ”Prin versurile unei poezii putem pătrunde în sufletul autorului; prin felul rimei, îi putem simţi fiecare bǎtaie a inimii. Nu gǎseşti o cale mai bunǎ de a cunoaşte mărimea unui om, decȃt bucurȃndu-ne de măsura versurilor sale’’, scrie Bogdan Adrian Gȃscă în prefaţa acestui volum.

”În acest volum de versuri se regăsesc gȃndurile, sentimentele, trăirile şi dezamǎgirile, care uneori m-au copleşit’’ ne-a declarat Florentina Balint, mulţumind, totodatǎ tutror celor care au sprijinit-o de-a lungul timpului şi celor prezenţi.
[slideshow_deploy id=’17450′]