Pronunţare în dosarul dintre foştii şefi ai minerilor şi Curtea de Conturi

 

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au pronunţat sentinţa în dosarul dintre foştii şefi ai minerilor şi Curtea de Conturi.

descărcare

Cei care au acţionat în judecată Curtea de Conturi şi au cerut anularea raportului prin care li se impută sume imense de bani au precizat că aşteaptă motivarea sentinţei înainte să iasă cu declaraţii mai amănunţite. Cert este, potrivit minutei publicate pe portalul Curţii de Apel Alba Iulia, că o parte dintre solicitările formulate de persoanele care au deschis procesul în instanţă, dar şi de lichidatorul Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, au fost admise de magistraţi. “Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta C.N.H. SA, prin lichidator, în contradictoriu cu pârâta C.C.R. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienţi. Anulează în parte Încheierea nr. 129/11.10.2012 emisă de C.C.R. şi pct. II, subpunctele 1 – integral, 6 – integral, 7 – integral şi 9 – în ceea ce priveşte intrarea în legalitate şi recuperarea prejudiciului rezultat din efecuarea serviciilor de curăţenie, acceptate la plată la nivelul sucursalelor, în condiţiile în care au fost facturate pentru suprafeţe care nu fac obiectul contractului şi în ceea ce priveşte intrarea în legalitate şi recuperarea prejudiciului rezultat din efecuarea serviciilor de curăţenie zilnică decontate la nivelul tarifului aplicat pentru curăţenia generală din Decizia nr. 17/07.08.2012 emisă de C.C.R. – Departamentul IV, precum şi menţiunile corespunzătoare subpunctelor anulate cuprinse în raportul de control nr. 100381/16.07.2012, emis de C.C.R. – Departamentul IV Menţine în rest actele atacate. Respinge celelalte cereri, ca neîntemeiate”, se arată în dispozitivul sentinţei Curţii de Apel Alba Iulia.

Reamintim că fostei echipe de conducere de la Compania Naţională a Hulei i se impută, în principal, preţul mult prea mic de vânzare a huilei, care era însă controlat de ministerul de resort,  precum şi un contract încheiat pentru serviciile de spălătorie, prejudiciul calculat de inspectorii de control fiind considerabil. Au mai fost constatate şi alte nereguli, însă sumele ce trebuiau recuperate au fost mult mai mici şi, în parte, deja achitate, potrivit unor informaţii. În acest dosar în care fosta conducere a CNH a contestat raportul şi suma caculată ca prejudiciu a fost solicitată şi întocmită şi o expertiză de specialitate.

[slideshow_deploy id=’19659′]