Cooperare româno – norvegiană pentru combaterea grupărilor criminale itinerante şi a traficului de persoane

Poliţia română implementează proiectul „Consolidarea cooperării poliţieneşti dintre România şi Norvegia pentru combaterea grupărilor criminale itinerante şi traficului de persoane”, derulat în parteneriat cu Poliţia Naţională Norvegiană. Colaborarea are ca obiectiv principal îmbunătăţirea cooperării dintre Poliţia Română şi Poliţia Naţională Norvegiană pentru eficientizarea activităţilor de combatere a grupărilor criminale itinerante şi a traficului de fiinţe umane.

politia-romana

Potrivit oficialilor Poliţiei Române, în cadrul proiectului, care se desfăşoară pe o perioadă de 34 de luni, sunt prevăzute activităţi comune operative ale poliţiştilor norvegieni cu cei români, pe domeniile combaterii grupărilor criminale itinerante şi a traficului de persoane.

Pe parcursul proiectului, poliţişti români acordă sprijin și asistență directă colegilor norvegieni în instrumentarea cauzelor ce fac obiectul proiectului.

Pe lângă activităţile cu specific operativ, partenerii de proiect urmează să efectueze vizite de studiu în Norvegia, pentru schimb de bune practici în domeniul combaterii grupărilor criminale şi a traficului de persoane. În cadrul proiectului, 100 de poliţişti români beneficiază de pregătire în tehnici de interogare – nivel avansat.

Totodată, proiectul vizează asigurarea de asistență tehnică pentru îmbunătățirea capacității de investigare a cazurilor de trafic de persoane și criminalitate itinerantă.

Proiectul este finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, printr-un Grant acordat de Norvegia şi are un buget în valoare de 14.844.166 de lei (dintre care 12.617.541 de lei sunt fonduri nerambursabile, 85%, iar 2.226.625 de lei sunt co-finanţare publică, 15%).

[slideshow_deploy id=’13836′]



(Următoarea știre) »