Apa Serv Valea Jiului: Aspecte semnalate, probleme rezolvate !

În  urma sesizărilor primite la audiențele de săptămâna trecută, dar și ca urmare a aspectelor semnalate pe canalele mass-media, directorul general al Apa Serv Valea Jiului a constituit, astăzi, o echipă formată din tehnicieni ai Apa Serv Valea Jiului. Împreună cu această echipă, directorul general Costel Avram s-a deplasat astăzi în teren, pentru a căuta cele mai rapide modalități de rezolvare a problemelor semnalate de cetățeni.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, câteva din apectelele semnalate de beneficiarii ASVJ și măsurile de rezolvare a situațiilor dispuse de directorul general al operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului:

  • În municipiul Lupeni, pe Aleea Trandafirilor, la solicitarea doamnei Anghlescu Cristina a fost sesizată problema canalizării existente în subsolul blocului. Pentru rezolvarea situației, Sectia Apă-Canal Lupeni a început demersurile pentru a-i  ajuta pe locatarii blocului 12 pentru rezolvarea situației, respectiv se va acționa pentru desfundarea subsolului cu vidanja din dotarea Apa Serv;

Aleea Trandafirilor  bl.12- Lupeni

  • Tot în municipiul Lupeni, pe str. Orhideelor, la blocul 34, respectiv  pe strada Bărbăteni, la blocul 49, este semnalată aceași situație, iar directorul general al ASVJ a dispus și aici trimiterea vidanjei de la Apa Serv pentru rezolvarea situației semnalate de locatari;

Strada Orhideelor bl.34 Lupeni

  • în Uricani, blocul 52 sc. 2 la solicitarea domnului Firizoiu Sabin, care a cerut mai multe lămuriri legate de taxa de branșament separat la rețeaua de apă potabilă precum și despre posibilitatea repozitionării branșamentului existent al blocului până în distribuitor, au fost acordate petentului informațiile solicitate. De asemenea, referitor la solicitările locatarilor din blocul 52 sc. 2 de pe strada Unirii din Uricani, s-a dispus ca, în cursul zilei de marți, 6 octombrie, Corpul de Control al SC Apa Serv Valea Jiului va efectua o depalasare la fața locului, conform procedurilor legale existente, pentru a verifica eventualele furturi de apă reclamate de locatari.

Strada Unirii bl.59, sc.2 Uricani foto 3

Strada Unirii bl.59, sc.2 Uricani foto 2

Strada Unirii bl.59, sc.2 Uricani foto 1

Pe agenda de lucru a conducerii ASVJ s-a aflat astăzi situația creată la Petroșani, în acest final de săpămână, când mai multe cartiere au rămas fără apă potabilă.

Reamintim beneficiarulor noștri că, în municipiul Petroșani  au avut loc, la finalul săptămânii trecute,  două avarii majore.

Prima avarie a avut loc pe  strada  Anghel Saligny – lângă Judecatoria Petrosani. Avaria menționată, care a afectat inclusiv interiorul Judecătoriei Petroșani, a fost discutată și analizată de echipa managerială a Apa Serv cu reprezentanții Primăriei Petroșani pe întreg parcursul săptămânii însă  Apa Serv a primit acceptul de a acționa pe porțiunea ce aparține domeniului public al administrației locale abia în cursul zilei de sâmbătă.

Anghel Saligny Petrosani foto 2

Anghel Saligny Petrosani foto 1

În aceste condiții , tot sâmbătă au fost începute și  lucrările propriu-zise pentru rezolvarea situației. Acestea au fost finalizate de echipa ASVJ sâmbătă noaptea,i n jurul orelor 24,00. În acest caz, echipele APA SERV au intervenit la o conductă spartă, aflată  lângă un stâlp de curent electric. Intervenția a fost dificilă, deoarece exista riscul provocării unei alte avarii, și la sistemul de alimentare cu energie electric a zonei, dacă s-ar fi dărâmat stâlpul de electricitate. În conditiile date,  s -a decis anularea conductei vechi și realizarea unor branșamente separate pentru alimentarea celor 8 case care fuseseră afectate de avaria în cauză.

Cea de- a doua avarie avut loc  în cursul zilei de duminică. Din păcate, și în acest caz, a fost necesară impunerea de urgență a unei restricții în furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă. De data aceasta, a fost afectat Cartierul Carpați, în zona  Aleea Crângului, unde o altă conductă a cedat din  cauza vechimii (în jur 40 ani). Echipele de intervenție ale ASVJ au lucrat și aici pe tot parcursul zilei de duminică.

Alea Crangului Petrosani foto 1

Astăzi, comisia tehnică condusă de directorul general al ASVJ a efectuat și un control în zonele în care s-au efectuat aceste lucrări, pentru a verifica finalitatea acestora și reluarea în condiții normale a serviciilor de furnizare a apei potabile.

Conducerea Apa Serv Valea Jiului precizează că, din păcate, astfel de probleme pot apărea tot mai des în diverse locuri din Valea Jiului unde încă nu au fost realizate lucrări de modernizare a rețelelor publice de alimentare cu apă potabilă, care au un grad de uzură ridicat, din cauza vechimii lor de peste 40 de ani.

Chiar și în aceste condiții, ASVJ asigură beneficiarii săi că, acolo unde apar astfel de probleme sau unde sunt sesizate disfuncționalități în ceea ce privește asigurarea serviciilor de apă și canalizare de către beneficiari, se acționează imediat pentru rezolvarea acestor solicitări.

[slideshow_deploy id=’17636′]



(Următoarea știre) »