Mesaje de Ziua Mondiala a Educatiei

În Japonia, singura categorie profesională pentru care există derogarea de a face plecăciuni în fața împăratului este cea a dascălilor. Asta pentru că împăratul consideră că, fără profesori, nu pot exista conducători de stat.

În România, deși rolul dascălilor este la fel de mare pentru întreaga noastră comunitate, prea puțini sunt din păcate cei care dau educatorilor răsplata pe care o merită.

Ca liberal, știu că viitorul acestei țări, fie el politic, economic sau social, depinde în cea mai mare măsură de succesul muncii dumneavoastră.

Astăzi, de Ziua Educatorului, mă plec cu respect în fața dumneavoastră, doamnelor și domnilor învățători și profesori, și vă doresc să aveți puterea de a rămâne aceași oameni de înaltă conștiință, devotați profesiei și comunității.

LA MULȚI ANI !

Costel AVRAM

***

 

După cei care ne-au dat viață, dascălii sunt oamenii care ne sunt neîndoielnic cei mai dragi. Sunt oamenii care, cu pasiune și migală, cu responsabilitate și profesionalism, modelează caracterul și educația fiecăruia dintre noi.

 Sărbătorirea Zilei Mondiale a Educatorului îmi oferă prilejul de a le mulțumi tuturor celor care sunt implicați în procesul educațional al tinerilor din comunitatea noastră pentru dăruirea și pasiunea pe care o au în îndrumarea și educarea tinerilor noștri.

Cu această frumoasă ocazie, le urez celor care au oferit și oferă cu generozitate lumina cunoașterii, șlefuind caractere și formând oameni de valoare, un sincer ”La mulți ani”.

 Vă doresc, doamnelor și domnilor educatori, sănătate și putere de muncă, fericire și împliniri. Fie ca visele dumneavoastră să prindă viață, așa cum, grație muncii dumneavoastră, ați făcut posibil
ca bună parte din visele noastre să devină realitate.

 Tiberiu Iacob Ridzi

Primarul municipiului Petroșani

[slideshow_deploy id=’19869′]